Ing. Kateřina Amiourová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2016 9:52:14

Summit OSN v Marakéši k legendám o klimatických změnách

Summit OSN v Marakéši k legendám o klimatických změnách

Zcela nedávno (v lisrtopadu 2016) se konal v marockém Marakéši summit OSN ke klimatickým změnám a oteplování. Jeho výsledky budou pro mnohé překvapivé.

A zas jednou odložíme nefunkční ideologii, jež vznikla tak, že madam Thatcherová hledala způsob, jak se zbavit problémů s hornickými odboráři (v té sezoně 80. let propukaly v Británii masové stávky a nepokoje, protože byla rozhodnuta škrtit sociální výdaje a hornická privilegia) zrušením jejich živnosti úplným přechodem na jadernou energetiku - podporováním studií, jež měly za cíl dokázat, že CO2 v atmosféře vytváří skleníkový efekt. Nyní se zdá, že větší vliv by mohly mít sluneční cykly. Mimochodem tak padá, alespoň částečně, pod stůl i Chomského varování o tom, že "Donald Trump urychlé závod lidstva ke katastrofě".. Na obrázku: "Planeta zoufale potřebuje více mírotvorců, léčitelů, zachraňovatelů, uchovávatelů, vypravěčů příběhů a mílovníků všeho druhu."

Zdroj: https://www.cfact.org/wp-content/uploads/2016/11/2016-State-of-the-Climate-Report.pdf děkuji Jiřímu Satankovi za vyhledání a  upozornění.

Předloženo ba klimatickém summitu OSN v Marraketch, Maroko - listopad 2016

Klíčové údajee o klimatu klimatu prozrazují:

Globální teploty byly prakticky ploché asi po 18 let, podle družicových dat, a v recenzované literatuře je nyní uváděno zmenšení pravděpodobnosti budoucího oteplování

USa nyní neočekává žádný hurikán kategorie 3 či silnější, od úderu na pevninu v roce 2005 - jde o nejdelší období od občanské války ....

Silná tornáda F3 nebo větších byla na poklesu od roku 1970.

Navzdory tvrzení, že sníh je záleřžitostí minulosti, ve skutečnosti v chladném období sněhu přibývá.

Stoupání mořské hladiny je stabilní už asi sto let a nedávno se začalo zpomalovat.

Sucha a záplavy nejsou ani historicky neobvyklé ani způsobené lidmi, a neexistuje žádný důkaz, že v současné době panuje neobvyklé počasí.

Údaje o takzvaných nejžhavějších letech jsou založeny na meziročních údajích o teplotách lišících se o setiny stupně na deset stupňů Fahrenheita, což je v mezích teplotní tolerance. Jinými slovy, globální teploty jsou v zásadě velmi stálé bez náznaku nějakého zrychlování jejich vývoje.

Studie NASA 2015 zjistila,  že Antarktida neztrácí ledovou masu a v současné době "nepřispívá ke zvyšování hladiny moří."

V roce 2016 přibylo arktického ledu o 22%, což je více, než  než při nedávném nízkém bodu arktického ledu v roce 2012. Vývoj stavu arktického ledu je nyní v 10-leté pauze ' "s" žádnou významnou změnou v minulém desetiletí.

Lední medvědi jsou v pohodě, s jejich počty narůstají od roku 1960.

*****

Jako jeden z důkazů negativních klimatických změn se uvádí v znik mutace vzniklé zkřížením medvěda grizzly a ledního - tzv. pizzlly, s biologicky nevýhodnými charakteristikami. http://zpravy.idnes.cz/globalni-oteplovani-stvorilo-pizzlyho-fcu-/zahranicni.aspx?c=A151202_2209468_zahranicni_ert

****

příští boje o životní prostředí bude třeba napnout proti stávajícímu i budoucímu znečištění a znečišťování Země. zejména od plastů v moři a polyaromátů v ovzduší. Také musíme zahájit éru nového zalesňování Země. A pak - Fukušima konečně nevypouští  radioamkktivitu do Pacifiku nebo ménq http://phys.org/news/2016-06-fukushima-oceans-years.html.  (česky v nějakém příštím blogu)

Přemysl Košut: "jedno téma z ČRo, tentokrát s nějakou přidanou hodnotou:
Supermoderní čistička kdesi v ČR za 100mil. Kč je schopna odbourávat jen 50% hormonů z antikoncepce. Většina čističek ani to ne. Díky tomu se v našich řekách již prohání hejna oboupohlavních ryb. Kromě toho se do řek dostávají i látky z antidepresiv nebo antibiotik. Zcela mění chování ryb. V případě antikoncepce a psychofarmak by se lidi by se měli konečně zamyslet, co za svinstva do sebe cpou. Jediné, komu to prospívá, jsou farmaceutické koncerny.
V případě antibiotik je to zase o tom, že jsou předepisovány i tam, kde to nemá žádný význam. Dělají to doktoři, kteří jsou na tom zainteresováni."


Máte-li stále pochyby o neškodnosti CO2, postarejte se o účinné pohřbívání  uhlíku - tedy : sázejte stromy, fotosyntéza spotřebovává CO2 za vzniku uhlíkových vláken a O2. A ta uhlíková vlákna na konci svého vegetaščního období přispívají k tvorbě půdního humusu. Takže - sázejte, a snažte se, aby vzniklé biotopy měly obsazená všechna vegetační patra, zbytného místa a nevyužitýách je všude dost. Ostatně, co je s plánem obnovit meze vytvářením remízků? 

Jan Beránek napsal v roce 1990 o globálním oteplování toto:http://www.sedmagenerace.cz/text/detail/globalni-oteplovani

O zničení celého ekosystému toxickými odpady a pčipravení Somálksa o podstatnou část jeho potravinové základny je tento blog: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/somalsky-hladomor-piratstvi-toxicke-odpady-otazky-pudy

Dezertifikace zemědělské krajiny pak je uváděna jako přímá příčina nepokojů zemědělců, jež vyvolaly represe,, jež stály na prvopočátku války v Sýrii.

Nick Begich ve sv é první knioze o HAARP (vyšlo u Earthpulsepress) uvádí, že došlo k prokazatelným změnám vzorců větrů poté, co byly v osmdesátých letech rozptýleny měděné částice ve Van allenově pásu obepínajícím Zeměkouli.

Varování noama Chomského: http://a2larm.cz/2016/11/noam-chomsky-trump-urychli-zavod-lidstva-ke-katastrofe/

*****

závěrečné prohlášení, jaksi se neshoduje s článkem. http://unfccc.int/files/meetings/marrakech_nov_2016/application/pdf/marrakech_action_proclamation.pdf

všechny dokumenty, které se projednávaly a a k čemu konference dospěla. http://unfccc.int/meetings/marrakech_nov_2016/meeting/9567.php

Nejvážnějším problémem zůstává ubývání  rostlinných a živočišných druhů, už nikdy nezjistíme, k čemu byly které dobré. 

hudbička: https://www.youtube.com/watch?v=mtysE-6vuCI


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama