PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2016 21:10:39

Burani a nulové svědomí

Burani a nulové svědomí

Míla Ransdorf nám chybí už deset měsíců. Jak komunistům, tak nejširší osvícené veřejnosti. Doma i v zahraničí. Lež a nenávist, které ho dohnaly k smrti, skloňují pravdu a lásku. Je to ubohá grimasa. Tím spíš po Mílově smrti.

Řeč je o 22. ročníku soutěže Czech Press Photo. Obeslalo ji 349 tvůrců. S celkem 5.861 snímkem. V kategorii Lidé, o kterých se mluví, vyhrál Petr Topič z vydavatelství Mafra a.s.. Skóroval momentkou, nazvanou „Miloslav Ransdorf přijíždí ze švýcarské banky“. Tu fotku zná každý. Míla tu míří do kordónu vlezlých paparazzi. Na dvoře stranické centrály, kam přijel vysvětlit curyšskou anabázi. Zpod kabátu a saka mu čouhá skvrna na košili.

Topič to líčí tak, že ho zachytil poté, co „byl zadržen v bance v okamžiku, kdy se pokusil vybrat milióny eur“. S lechtivým dodatkem: „vypadal, že se v noci evidentně něco dělo a neví, co má sám se sebou dělat“. Snímek sám prý, mudruje nahlas jeho autor, „zachycuje bizarnost a absurdnost zprávy, že čelný představitel KSČM, který tady několik desítek let bojuje proti kapitalismu, šel vybrat do švýcarské banky tolik peněz“. Přisadily si i Lidovky.cz. Podle nich byl v Curychu „zadržen kvůli neoprávněnému pokusu o výběr 320 miliónů eur“. Coby „Miroslav“, a nikoli Miloslav Ransdorf.

Lež jako věž je to od A až do Z. 320 miliónů eur váží 5 tun. Smečka mediálních buranů přesto vřískala, že pro ně Míla vyrazil s kufříkem. Zpátečku musela mezitím zařadit i curyšská ruka zákona. Stáhla jak nařčení z podvodu, tak ze snahy o jakýkoli osobní zisk. Už asi půl roku se to ví i česky. Burani se však červenat neumí. Zhovadilostmi, usvědčenými ze lži, uráží i zesnulého.

Burana upoutá skvrna na košili. Míla k ní přišel ve venkovském domku, kam spěchal navštívit nemocnou matku. A dohnat tu, co nestíhal po dny skandálního zadržení. Na pohled do zrcadla už nezbyl čas. Burani z toho dělají politiku i poté, co ho uštvali k smrti.

Své slabiny měl i Míla. Dvěma však netrpěl určitě. Ani honbou za mamonem, ani mozkem z betonových přihrádek. Pomsta, jíž neuniká ani po smrti, tak drtí i jeden předsudek. Ten mýtus tvrdí, že antikomunismus má spadeno jen na to, z čeho padá naftalín. Tak natvrdlí nejsou ani jeho mediální burani. Jdou po krku hlavně těm, komu nesahají po tkaničky.

Včera jen burani, dneska i hyeny. Morálkou pravdolásky je nenávist až za hrob.

Josef SKÁLA
místopředseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama