ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2016 13:03:00

Občané Prahy 5 hokejovou halu chtějí, radnice bude hledat další místa

Občané Prahy 5 hokejovou halu chtějí, radnice bude hledat další místa

Radnice Prahy 5 zná výsledky sociologického šetření a internetové ankety, které proběhly v reakci na zájem soukromého investora, podpořeného Českým svazem ledního hokeje, postavit na území páté městské části hokejovou halu.

V rámci průzkumu se 97 % dotázaných vyslovilo, že městská část by jednoznačně měla podporovat mládežnický sport a 83 % vyjádřilo souhlas s výstavbou hokejové haly. V případě ankety je výstavba haly podporována necelou polovinou hlasujících – anketu však ovlivnila převážná většina hlasujících z Jinonic, kteří ve tři čtvrtě případech vyjádřili nesouhlas s výstavbou v lokalitě Jinonic. Výsledkem je, že radnice bude hledat další lokality.

Pátá městská část nechala vypracovat sociologické šetření postoje obyvatel k výstavbě nové multifunkční hokejové haly, během něhož byl osloven adekvátní demografický vzorek 324 osob,a zároveň nechala občany Prahy 5 v internetové anketě, v níž bylo dokončeno 1635 dotazníků, hlasovat o možném umístění haly. „Reagovali jsme tak na předložený záměr soukromého investora, podpořeného Českým svazem ledního hokeje, vybudovat na území naší městské části hokejovou halu. Osobně se mi tato myšlenka líbí, vždy budu podporovat jakoukoliv aktivitu, která přispěje ke sportování dětí a mládeže. Chtěli jsme ale znát i názor občanů, abychom věděli, jakým směrem případná navazující jednání směrovat,“ říká starosta Radek Klíma (TOP 09) a dodává: „Výsledky ankety i průzkumu potvrzují, že lidé mají o sportování na území městské části zájem a chtějí, aby radnice jednoznačně podporovala mládežnický sport. Stejně tak vyjadřují podporu výstavbě hokejové haly. Budeme hledat další lokality, neboť lidé ani jedno místo nepodpořili významnou většinou.“

V rámci průzkumu, který probíhal v jednotlivých částech Prahy 5 s ohledem na demografické a věkové pokrytí, se 97 % obyvatel vyslovilo, že městská část by jednoznačně měla podporovat mládežnický sport. Také zájem o samotnou výstavbu hokejové haly je mezi obyvateli MČ Praha 5 velmi vysoký – rozhodný souhlas deklarovalo 48 % oslovených s tím, že celková míra souhlasu je dokonce 83 %. Tento souhlas byl téměř shodný ve všech sociodemografických skupinách.

V rámci internetové ankety, v níž hlasovali zejména obyvatelé Jinonic, se k možnosti realizace haly lidé vyslovili přibližně půl na půl – 44 % účastníků výstavbu podpořilo, 53 % nepovažuje nápad za dobrý. Nejméně se možnost výstavby líbí obyvatelům Jinonic, kteří tvořili 44 % hlasujících, a to v 78 %. Naopak největší podporu má výstavba u obyvatel Hlubočep (76 %) a Motola (70 %). Pokud jde o preferenci místa, lidé z 55 % preferovali halu na Barrandově (zejména obyvatelé Barrandova a Hlubočep) a z 45 % v Jinonicích (v tomto případě hlavně obyvatelé Radlic, Motola, Košíř a Smíchova). „Výstavba haly podporu obyvatel má,“ uvádí starosta a dodává: „Nyní tipujeme další místa tak, abychom občanům vyhověli a naše občany i v tomto vyslyšeli.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama