Martin Říha

  • KSČM
  • Brno-střed
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2016 14:46:04

TISKOVÁ ZPRÁVA

TISKOVÁ ZPRÁVA

Městský výbor Komunistické strany Čech a Moravy v Brně, Křenová 67 TISKOVÁ ZPRÁVA pro tiskovou konferenci konanou dne 14. prosince 2016

 Náš klub potěšilo, že v projednávaném bodě 4. - udělení ceny města Brna se naše kandidátka dostala do užšího výběru, kde skončila pod nominací. Byla jí Táňa Soto Janošová – operní pěvkyně.

 V proběhlé volbě předsedy kontrolního výboru  uspěl zastupitel Oliver Pospíšil (ČSSD), který při svém představení ocenil školu bývalého zastupitele za KSČM Ladislava Býčka. Za zcela nevhodné a nemorální považujeme vyřešení situace kolem ředitele MP Brno, který se nevzdal funkce přes svůj předvolební slib.

 Nejdůležitějším bodem jednání bylo schválení rozpočtu města Brna na rok 2017. Proti předchozím rozpočtům, kde jsme se při hlasování zdržovali, jsme byly nuceni vzhledem k nezodpovědnému sestavení a schodku v době hospodářského růstu, hlasovat proti. Současně konstatujeme, že při sestavování rozpočtu, nebyly akceptovány naše návrhy předložené v komisích rady. A nejednalo se jen o návrh vybudování klimatizace v objektu městského útulku.

 Koalice přišla s novým trikem. Když není zajištěn dostatek hlasů pro samostatný bod, jeho obsah se zahrne do bodu jiného. Pak projde i nákup interaktivního modelu města Brna  prosazovaný náměstkem Hollanem. Jen jedenáct kladných hlasů se našlo pro individuální podporu 3 studentů VUT vydávaných za  program ERASMUS+. Tento evropský program ještě nebyl schválen a jedná se o osobní aktivitu jednoho děkana. V projektu rovný přístup k předškolnímu vzdělávání v Brně se fakticky jedná o zvýhodňování jedné skupiny obyvatel! Z tohoto důvodu jsme se samozřejmě v tomto bodě zdrželi.

 Náš nesouhlas s bodem 36. -  Projekt parkovací systém  neplánovaně podpořil ve svém vystoupení občan z veřejnosti, kterému se nelíbila nákladnost projektu a související nepřiměřená šikana občanů.  Upozornil na to, že je třeba zapojit řádný a stálý dohled MP Brno.

 Návrh plánovací smlouvy na terasové domy v Kníničkách v nás vyvolal otázku, proč máme přehlasovat odmítavé stanovisko MČ?

 Posledním rozporným bodem jednání bylo pořízení  změn Regulačního plánu Městské památkové rezervace Brno. Mezi třemi desítkami změn jsou takové, s kterými nemůžeme souhlasit. Jedná se např. o Soubor změn  umožňující výstavbu bytového komplexu Rezidence Pekařská nebo Výstavba  nových polyfunkčních objektů v ulici Kopečná a další. Zde existuje možnost využít již zpracovaného konceptu z let 2011-13 a to ve variantě 2. Podpořili jsme  návrh na posunutí termínu ukončení platnosti současného platného ÚP z roku 1994, což nám dává předpoklad ke vzniku nového ÚP města Brna, které ho potřebuje jako sůl.  

 V závěrečných dotazech zastupitelů se zeptal zastupitel Říha na hlasování v radě č. 90 o Pravidlech vymezení lokalit na území města Brna, kde by se mohli provozovat hazardní hry a loterie. Ze zápisu bylo zřejmé, že pan Hollan hlasoval pro. O vyjímkách z úplného zákazu provozování hazardu bude dle schválené přílohy rozhodovat Zastupitelstvo města. Požádal o sdělení termínů v jakém horizontu budeme rozhodovat. Nabízí se také otázka, kdo bude určovat, kdo a co je hotelovým zařízením a bude tudíž moci zřídit tuto hernu s živou hrou. O souhlas se bude muset žádat i příslušná městská část. 

 V závěru přijměte přání příjemného a klidného prožití vánočních svátků a zdárného startu do roku 2017 plného úspěchů.

Za klub zastupitelů za KSČM                                                         Martin Říha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama