Ing. Martin Charvát

  • ANO 2011
  • Pardubice
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2016 17:50:00

Vítězný návrh je srozumitelný a čitelný

Vítězný návrh je srozumitelný a čitelný

Soutěžní workshop Pardubice: Mlýnský ostrov už má svého vítěze. Odborná porota se rozhodovala mezi třemi koncepčními studiemi.

 Konečný vítěz, pražské studio UNIT architekti, by měl být po potvrzení Radou města Pardubic pověřen zpracováním regulačního plánu pro novou pardubickou čtvrť.

„Všechny tři návrhy představily řešení založené na logické soustavě veřejných prostranství, umožnily lepší využití Chrudimky pomocí náplavky podél budovy Automatických mlýnů a navrhly rozdělení přeměny území do jednotlivých etap,“ vysvětlila předsedkyně poroty Pavla Melková.

O vítězi rozhodlo zvolené měřítko zástavby a variabilita. „Návrh kanceláře UNIT architekti svým měřítkem, navrhovanou typologií zástavby a prostupností území nejvíce odpovídá charakteru Pardubic. Navíc je srozumitelný a čitelný, naplňuje tak hlavní požadavek města, aby nová vize pro Mlýnský ostrov motivovala vlastníky, hlavní aktéry území, ale i širší pardubickou veřejnost k tomu, aby se na její realizaci podílela,“ uvedl pardubický primátor Martin Charvát.

„Naše urbanistické řešení nabízí systém drobnějších skladebných jednotek, menších oproti městským blokům, zahrnujícím bytové domy, townhousy a rodinné domy,“ popsal vítězný návrh architekt Filip Tittl.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama