Ing. Jiří Štyler

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2017 11:19:45

Palermo na Praze 11 opět ožívá.

Palermo na Praze 11 opět ožívá.

Převrat provedený stranami ANO 2011, TOP 09, ČSSD, KSČM a hnutí Jižní Město - náš domov, které mají dohromady 65 % odstavily starostu a radní HPP 11, které má v zastupitelstvu Prahy 11 35 %. Důvody jsou zcela jednoduché.

 Developři, kteří chtěli zastavět každý volný plácek na Praze 11 se po volbách 2014 nadechli a posbírali spodinu zastupitelstva na Praze 11, zbytku zřejmě přislíbili funkce a nějaké ty prebendy. Nutno dodat, že ona spodina je trestně stíhána za machinace s majetkem Prahy 11. HPP 11 rozkrádačky mohutně kritizovalo v průběhu volební kampaně a po celou dobu svého působení na radnici se snažilo vady odstraňovat. Nutno říci, že za velkého odporu ANO 2011, TOP 09, ČSSD a JM-ND. A ti nadechnutí developři s onou spodinou zkritizovali každičký krok HPP 11, ať již s nadsázkou řečené odtržení, nápis na kříži ve Starochodovském hřbitově. Pravdou je, že mnohé návrhy developrů i oné zastupitelské spodiny HPP 11 odmítlo. A proto muselo HPP 11 ven.

Souhrnně o všech neúspěších 24 měsíčního vedení radnice se pokusil shrnout zastupitel Prahy 11 a člen JM-ND Petr Sýkora v Parlamentních Listech dne 23. 1. 2017, s názvem: Lži, urážky a osobní výpady. Petr Sýkora je zastupitel Prahy 11 za hnutí Jižní Město - náš domov (JM-ND), kam se přesunula vedením ODS rozpuštěná buňka ODS.

Sýkora tvrdí, že jsme nepředložili důkazy o předražení a rozkrádání majetku předcházejícím vedení radnice, tedy ODS se starostou Mlejnským. Odpověď je jednoduchá: v polovině října 2014 rozeslalo stání zastupitelství obvinění 39 zastupitelům a 1 úředníkovi z úmyslných trestních činů při prodejích pozemků MČ Praha 11. Viz:  http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/cernakronika/policiste-obvinili-40-byvalych-zastupitelu-prahy-11-kvuli-20-milionum.html

http://prazsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/byvali-zastupitele-prahy-11-celi-obvineni-kvuli-prodeji-majetku-20141015.html

Z těchto 39 osob jsou tyto osoby členy i současného zastupitelstva: pánové Mlejnský (JM-ND), Zítka (ODS), Dittrich (ODS), Gabriel (ODS). Dále p. Hrabal (ČSSD) byl v říjnu 2016 nepravomocně odsouzen pro úmyslnou zpronevěru 5 mil. Kč na tři roky nepodmíněně. V říjnu 2015 bylo rozesláno další zahájení trestního stíhání, tentokrát 8 osobám, opět pro majetkové přečiny a v souvislosti s výkonem funkce zastupitele, radní, a starosty.  Trestně stíhaní jsou tito současní členové zastupitelstva: D. Mlejnský (JM-ND)a L. Zítka(ODS).

Další podklady byly samozřejmě předány orgánům činným v trestním řízení a to i pro skutky, které se staly v tomto volebním období. O těchto řízeních hovořit nemohu. Domnívám se však, že veřejnost bude zakrátko informována. Samozřejmě o vině rozhodne soud.

Zastupitel Sýkora tvrdí, že nové vedení „darovalo“ parkoviště Gregorova svému kamarádovi Janu Horníkovi a to v rozporu s rozhodnutím soudu, které dotyčné parkoviště nařídilo nájemci vyklidit a vrátit městu. Výpověď z něj totiž Horník dostal od bývalého vedení Prahy 11, protože platil za parkoviště směšně nízké nájemné. Pan Sýkora si spletl datum podání žaloby a starostu. Určovací žaloba a o vydání bezdůvodného obohacení byla opět podána
 v r. 2015, tedy i za starosty Štylera. Policií ČR vyšetřováni nejsme, ani já, ani kolega Ing. Kos. 

Domnělá ztráta 11 milionů z EU na rekonstrukci školy Schulhoffova, kterou pro město získalo minulé vedení. Sýkora tvrdí, „že Štyler, ve své nadutosti, vybral ve výběrovém řízení firmu s podezřele nízkou nabídkou a bil se v prsa, jak je dobrým hospodářem. Jak je pro činnost soudruhů z HPP11 příznačné, radost vydržela jen do chvíle, než se zjistil pravý stav věcí: firma v insolvenci a nové výběrové řízení se nestihlo vyhlásit. Stavba tak kvůli tomuto amatérství vůbec nezačala a jedenáct milionů se vracelo EU“. Kdyby pan Sýkora četl materiály do zastupitelstva, a správně jim porozuměl pochopil by, že na rekonstrukci ZŠ Schulhoffova Praha 11 neobdrželo žádnou dotaci 11 mil. od EU, tudíž jsme ji nemohli ztratit. Firmu na rekonstrukci jsme opravdu potvrdili. Ale firmu vybral p. Mlejnský a nové vedení muselo výsledek akceptovat, přestože firma spadla do insolvence, a tudíž práce nezahájila.

Provádění e-aukcí firmou Gavlas prověřoval ÚOHS a podle jeho výroku nedošlo k porušení zákona. Opět odkazuji Sýkoru na protokol o šetření, jež je v archivu MČ Praha11. Pravdou je, že protokol je odborným textem.

O odtržení Prahy 11 od hl. m. Prahy, což byla politická nadsázka, což většina lidí pochopila, mluví už jen ona zastupitelská spodina a spřátelení developři.

Za dva roky našeho působení jsme sehnali a vyprosili dotace z MHMP ve výši 60 mil. Kč, což měl Sýkora v v podkladech pro zastupitelstvo, ale rozpočet je složitá věc, a ne každý se v něm orientuje.

K dalším hloupostem, jež Sýkora trousí po Praze 11 a okolí se nemá cenu vyjadřovat, protože by to byla plýtvání časem čtenáře tohoto článku.

Jižní Město, podle výroků p. Sýkory jsme si zprivatizovat nemohli. Bylo rozprodáno předcházejícími starosty a jejich garniturami. Jednou z nich je i hnutí Jižní Město - náš domov trestně stíhaného bývalého starosty Mlejnského. Sýkora je hrdým členem onoho hnutí.

O našich krocích podrobně informujeme na www.hpp11.cz.

Pan Petr Sýkora v roce 2013, jako fotbalový trenér, dostal ve veřejném zájmu od starosty Mlejnského byt 3+1 (82m²). Do bytu Praha 11 dále investovala 300 ti. Kč. Sýkora byl zvolen do zastupitelstva a zřejmě byl vybrán, jako „čistý“. Sýkora také kandidoval do senátu, ale porazil jej člen HPP 11 KOS.   Sýkora dostal pouhých 6 % hlasů.

Sýkorova kampaň stála odborným odhadem více než 1,0 mil. Kč. Není bez zajímavosti, že při náhledu do insolvenčního rejstříku zjistíte, že tento senátorský kandidát a právně ekonomický expert dluží 1.847.667,- Kč a v  insolvenčním řízení bylo schváleno jeho oddlužení. Sýkora tak zaplatí pouhých 539.258,-Kč, tedy 29,5% svého dluhu. Insolvenční správce také zjistil, že Sýkora zamlčel své statisícové dluhy vůči státu. Sýkora v návrhu na oddlužení informuje, že má televizi za 25 tis, a sedává na kanapi za 50 tis, suší si košile v sušičce za 17 tis a ještě jezdí ve Škoda Superbu. K tomu senátorská kampaň. Neměl by spíše takový člověk splácet svým věřitelům?  Možná, že je Sýkora spíše fotbalový trenér a ekonomice moc nerozumí. Pak by se neměl pokoušet podnikat, nebo působit v zastupitelstvu a už vůbec by neměl kritizovat věci, kterým nerozumí.

Závěrem lze dodat, že nejvíce kejhá potrefená husa. Tedy bankrotáři a trestně stíhaní zastupitelé. V příštích volbách se takovým znovu postavíme. V průběhu naší opoziční práce budeme pečlivě sledovat všechny kroky této palermské tlupy a zabráníme všemu nekalému. Na nás je spoleh. S kmotry se opravdu neskmotříme!

Jiří Štyler, zastupitel MČ Praha 11 za Hnutí pro Prahu 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama