Mgr. Jaroslav Borka

  • KSČM
  • Karlovarský kraj
  • veřejná správa
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2017 12:56:25

Stalingrad - město hrdina

Stalingrad - město hrdina

Jedna z největších bitev druhé světové války

 

Bitva u Stalingradu – vzpomínka i závazek

Dnes, 2.února,  vzpomínáme jednoho z nejvýznamnějších a rozhodujících střetnutí vojsk Rudé armády  s vojsky armády německé na východní frontě v období druhé světové války.  V tento den roku 1943 Rudá armáda v bitvě u Stalingradu zvítězila nad agresory a přinesla obrat ve 2. světové válce. Za velikých obětí (na všech stranách) byli poraženi vojáci německé,  rumunské, maďarské a italské armády.

Vzpomínkou na tuto bitvu je památník na pahorku Mamajev Kurgan -  „Matka vlast“. Dodnes sem přicházejí lidé poklonit se památce hrdinů, kteří měli sílu vzdorovat vojenským hordám, které měly vítězství na dosah ruky.

   Druhá světová válka nebyla jen holokaust, který se velmi často vzpomíná, ale i holokaust. Vzpomeňme proto hrdinů vítězné Rudé armády, kteří v bitvě u Stalingradu (dnes Volgograd) položili své životy na cestě k vítězství a svobodě. Čest jejich památce!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama