Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2017 23:24:57

Češi obyčejnými pěšáky NATO?

Češi obyčejnými pěšáky NATO?

Ve Sněmovně se opět začíná debatovat o zavedení základní vojenské služby. Toto slyšíme zejména z řad ANO, ale i z KDU-ČSL.

Například lidovecký senátor Jiří Čunek navrhuje, aby chlapci po skončení střední školy nastoupili na vojnu. A to v rozmezí tří až pěti měsíců. Kdo prý bez důvodu odmítne, půjde do vězení.

Osobně se obávám, že mladí chlapci, kteří by museli nastoupit na základní vojenskou službu, nebudou sloužit primárně k obraně vlasti, ale k „odstrašování“ Ruska na jeho hranici. Položme si základní otázku. Proč by v ČR měla být opět zavedená základní vojenská služba? Česku hrozí vojenské napadení? A od koho vlastně? Od Ruska, jak je nám v různých sdělovacích prostředcích sdělováno? Proč by mělo Rusko vojensky napadnout ČR? Česko je snad nepřítelem Ruska? Ne, není. Takový je prostě fakt.

Z jakého důvodu by měli být mladí Češi hnáni na vojnu, když republice žádné vojenské nebezpečí nehrozí? Proč bychom měli být obyčejnými pěšáky NATO, které už neslouží k obraně, ale naopak k útoku, jak jsme v minulosti zaznamenali. A pokud by v budoucnosti (což si snad nikdo z nás nepřeje) došlo k válce, tak proč bychom měli umírat za cizí zájmy? Konkrétně za zájmy těch, kteří se za NATO jen schovávají.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama