Mgr. Zdeněk Bezecný, Ph.D.

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2017 14:02:56

Vize 2030 myslí i na bezpečnost občanů ČR

Vize 2030 myslí i na bezpečnost občanů ČR

V sobotu 28.1.2017 se uskutečnila programová konference TOP 09 a po ní byla veřejnosti představena VIZE České republiky 2030.

Samotný dokument obsahuje 8 kapitol, které považuje TOP 09 za zásadní:

  1. Vzdělaná společnost
  2. Moderní stát
  3. Bezpečí a zahraniční politika
  4. Moderní hospodářství
  5. Sociálně soudržná společnost
  6. Zdravotní péče
  7. Bezpečné a udržitelné finance
  8. Udržitelné životní prostředí

Trendem na celém světě je bohužel existence hybridní (partyzánské) hrozby. Mezi další hrozby, kterým čelíme, patří terorismus, radikalizace, kriminalita, extrémismus, desinformační kampaně, subverze či cílené podkopávání legitimity státní správy, teritoriální spory, negativní aspekty mezinárodní migrace, extremismus a nárůst interetnického a sociálního napětí, kybernetické útoky, šíření zbraní hromadného ničení a jejich nosičů či přerušování dodávek strategických surovin nebo energií.

„Tomu všemu se musí umět bránit i Česká republika. Sama to ale nezvládne. Je tedy potřeba, aby byla aktivním členem Evropské unie a Severoatlantické aliance“, říká Zdeněk Bezecný (poslanec za TOP 09, místopředseda bezpečnostního výboru PS).

„Naši bezpečnost garantuje naše členství v NATO. Česká republika by neměla být černým pasažérem, ale plnit své závazky. Naše armáda nemusí být velká, ale moderní a akceschopná“, cituje dále Zdeněk Bezecný z VIZE 2030.

„Náš stát by měl zdokonalit systém fyzické ochrany měkkých cílů a kybernetické ochrany kritické infrastruktury. I tak zůstane terorismus velkou hrozbou, která by měla být však na území České republiky minimalizována díky důsledné migrační politice a zpravodajským službám, které by měly pracovat efektivně a koordinovaně. Občané České republiky se pak budou moci cítit bezpečně“, dodává Zdeněk Bezecný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama