Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2017 16:43:01

Táborská kultura na rozcestí.

Táborská kultura na rozcestí.

Táborská místostarostka Kateřina Bláhová (Tábor 2020) míní na stránkách týdeníku Táborsko, že zdejší kultuře podle ní nechybí kulturní dům, ale inspirativní šéf.

Místní „městské“ kultuře bezpochyby kulturní zařízení obvyklé v každém okresním městě chybí. Prodali jsme jak městské kulturní středisko, tak Střelnici. A to, že není kde kulturní akce organizovat, je problém dost zásadní. Někdy mám dojem, že jsme kulturu zahnali jen do hospod a diskoték a spoléháme na soukromé subjekty.

Dalším problémem jsou finance. Podíváme-li se do rozpočtu města, a to i mnoho let zpátky, pak vidíme, že kulturní aktivity jsou proti jiným oblastem (například sportu) silně podfinancovány. Jako podle šablony se odbor kultury prezentuje každoročně několika výstavami, koncerty a samozřejmě rok od roku stejnými Táborskými setkáními, kde se mění jen kapely. Tady by inspirativní šéf kultury skutečně byl třeba. Jen by musel umět skákat s prázdnou kapsou, protože nájmy sálů a dalších prostorů něco stojí. A své zázemí nemáme.

Od října minuléhoroku nemáme ani vedoucího odboru kultury. Proč pravidelně krachují konkurzy na toto místo? V tom posledním, který by měl být uzavřen v březnu, bylo deset zájemců. Na tom, že nemáme půl roku šéfa kultury, se bezpochyby podílejí také politické střety a šarvátky vedení města na toto personální téma. Což potvrdil i starosta Jiří Fišer (Tábor 2020). Hledat skutečně zapáleného, aktivního a inspirativního člověka zřejmě není jednoduché. Jen by v procesu výběrového řízení neměly převažovat osobní zájmy, známosti a protekcionismus.

Ladislav Šedivý, zastupitel za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama