Mgr. Libor Bláha, MBA

  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2017 7:00:57

Agenti České republiky

Agenti České republiky

Nedopusťme se znovu stejné chyby jako v 90. letech, kdy jsme opustili východní trhy a naše pozice obsadily podniky ze zemí tzv. západní Evropy.

Pan prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci 10.3. 2017 oficiálně oznámil svou opětovnou kandidaturu. Na otázku novinářky z ruského 5. kanálu, jaký bude v budoucnu jeho postoj k této zemi, odpověděl vtipně, že je agentem Ruska, Číny, nové americké administrativy i Izraele, pak již vážně dodal, že ve skutečnosti je pouze agentem České republiky. 

Jako člen zastupitelstva Jihomoravského kraje jsem se v posledních měsících mezi některými kolegy zastupiteli setkal s averzí nejen vůči Rusku. Důvody této averze jsou bohužel vesměs politické a nikoliv pragmatické a jediný argument, který jsem uslyšel byl, přece se nebudeme orientovat na východ. Podobné názory mají bohužel také mnozí politici na úrovni celostátní. Uvědomme si, že ČR je proexportně orientovaná a dle posledních odhadů se v následujících 15. letech bude ekonomický růst odehrávat na východ od EU. Nenechme si ujet vlak. Nedopusťme se znovu stejné chyby jako v 90. letech, kdy jsme opustili východní trhy a naše pozice obsadily podniky ze zemí tzv. západní Evropy. Tyto pozice jsme s vynaložením velkých prostředků a úsilí znovu budovali a proto je neopouštějme ve jménu politické propagandy. Buďme agenty České republiky a naší vlasti pomáhejme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama