Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2017 14:29:17

Trump je dobrá volba podruhé

Trump je dobrá volba podruhé

Američané zaútočili v Sýrii. Putin se bouří. A vykonstruovaný nový post-obamovský svět našich politologů a analytiků dostává vážnou trhlinu.

 

To jsme se načetli komentářů, analýz, úvah a všemožných přípisků nejrůznějších našich „erudovaných“ odborníků na americkou problematiku předpovídající nezájem nového amerického prezidenta o světové dění a jeho sbližování s putinovským Ruskem.

A nelze se než ptát, kam všichni ti chytrolíni na ta svá moudra chodili. Jen co přišel nelidský, barbarský a celé lidské civilizaci, ať už muslimské, křesťanské, ateistické či jakékoliv jiné, zcela neakceptovatelný útok chemickými zbraněmi, při němž umírali a trpěli nevinní civilisté, byl to zase americký prezident, kdo jediný vztyčil prapor odporu a poslal vojáky a techniku na zkrocení zlého draka. Reakce opravdu rychlá.  Jak dlouho by to asi trvalo jeho předchůdci? To by zase bylo diskusí, jednání, výborů, konferencí, než by konečně bouchl do stolu…

A kdo to nejostřeji protestuje vůči americkému počínání? No zase prezident Putin, ten, který měl být dle našich politologů Trumpovým spojencem. A zatímco Evropská unie významně mlčí, její odcházející člen Spojené království bez váhání americkou akci podpořil. Tak jak jsou rozdány ty karty? Vidím vše při starém a jak má být, USA a UK jednoznačně na straně práva a lidské důstojnosti, Rusko hájící pouze své velmocenské zájmy za jakoukoliv cenu a ve spojení s kýmkoliv, kdo se zrovna namane, a Evropská unie čekající za bukem jak to všechno dopadne, aby pak nakonec zase „došlo na její slova“.

Jsem rád, že tentokrát česká vláda bez váhání podpořila amerického spojence.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama