ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2017 4:29:00

Využívání dešťové vody může pomoci

Využívání dešťové vody může pomoci

Všichni jsme již zaregistrovali, že se voda stává bezesporu strategickou surovinou. Počasí, které se hodně na jejím nedostatku podepsalo, nedokážeme ovlivnit natolik, abychom zvýšili podzemní zásoby vody.

Proto hledáme maximální možnosti, jak vodou šetřit či spotřebovávat vodu dešťovou tak, jak to kdysi dělali naši předkové.


Dešťovou vodu můžeme využívat nejen na zalévání, ale i na praní a splachování toalet. Konkrétně splachování toalet, osobní hygiena, úklid nebo praní jsou momenty, kdy je deklarována největší spotřeba vody. Což je opravdu škoda. Vodou se z posledního aktuálního průzkumu snaží šetřit 86 procent obyvatel. Nejspořivější jsou lidé starší padesáti let. V této skupině dosahuje úspora až 95 procent. Sucho jako problém vnímá 76 procent dospělé populace.


Mnohé lidi nutí šetřit především ekonomické důvody, ale všichni bychom měli brát ohled i na chránění naší planety. 44 procent dotazovaných v posledních průzkumech uvedlo, že nejen finanční úspora, ale i pomoc životnímu prostředí je jejich motivace v šetření s vodou. To je oboustranně správný postoj.


Tam, kde můžeme využít dešťovou vodu, měli bychom se o to maximálně snažit. Vždyť i dotace, které připravilo ministerstvo životního prostředí v rámci využívání dešťové vody, nám mohou pomoci.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama