ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2011 0:00:54

Koncepce lůžkové péče před podpisem

Koncepce lůžkové péče před podpisem

Rada Jihomoravského kraje 20. 6. 2011 vzala na vědomí dosavadní stav jednání hejtmana Michala Haška s ministrem zdravotnictví, zástupci VZP a Svazu zdravotních pojišťoven ČR o závěrech první etapy koncepce lůžkových zdravotnických zařízení JMK.

„První etapa znamená určitou optimalizaci lůžkového fondu. Pokud dojde k podpisu memoranda o těchto závěrech, tak na jižní Moravě zredukujeme počet akutních lůžek asi o 560. To představuje zhruba 8 procent akutního lůžkového fondu. Nicméně tím základním parametrem je pro nás zachování, kvality, rozsahu a dostupnosti zdravotní péče. Občané v žádném případě nemusí mít strach, že by došlo k uzavření některých nemocnic, takto to koncipováno není. Dochází k určité specializaci péče. Finanční prostředky, které zdravotnictví ušetří, odhadujeme na 100 milionů korun. Ty by měly zůstat v Jihomoravském kraji a zdravotní pojišťovny by ji měly poskytnout ke zkvalitnění péče v jihomoravských nemocnicích,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Zdůraznil také, že uvedená dohoda je trojstranná a týká se nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem, dále fakultních nemocnic - zařízení zřizovaných ministerstvem zdravotnictví - a také nemocnic zřizovaných městy: „Konkrétně v případě jižní Moravy jde o Blansko, Boskovice a Brno a jeho dvě nemocnice - Úrazovou nemocnici a Nemocnici Milosrdných bratří. Do projektu se nezapojila jediná městská nemocnice v Hustopečích. K podpisu dohody by mělo dojít do konce června. Jsme předběžně dohodnuti s ministrem Hegerem na tomto termínu. Udělám vše, aby se podepisovalo na jižní Moravě a my při této příležitosti zveřejníme kompletní strukturu zdravotnické péče akutních lůžek, jak budou vyplývat z koncepce,“ uvedl hejtman Hašek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama