Ing. Kristýna Zelienková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2017 18:42:00

Pomsta za Moniččin kožich přišla dřív, než jsem čekala

Pomsta za Moniččin kožich přišla dřív, než jsem čekala

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 6. 2017

 Děkuji za slovo, pane předsedající.

Já tady dneska zažívám den plný překvapení. První jsem se dozvěděla od nepřítomné paní kolegyně Černochové, že norci a lišky umí zřejmě psát a dneska se taky dozvídám o tom, že jsem navržena na vyloučení z delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. No, pomsta za Moniččin kožich přišla dřív, než jsem teda čekala.

Dámy a pánové, aby někdo pět měsíců před volbama odvolával někoho z delegace do nějakého evropského orgánu, to je opravdu směšné. To se na mě nezlobte, bývalí kolegové z ANO, ale to opravdu vidím jako nerozumný krok. Ostatně to asi zřejmě svědčí o efektivitě řízení ANO tak, jak jsme ostatně viděli i na jiných ministerstvech. Pokud byste se řídili selským rozumem, jak jste tvrdili a tvrdíte pořád, je vám jasné, že za pět měsíců se nemůže nikdo agendu v Radě Evropy naučit, i kdybyste tam nominovali třeba pana Babiše, který samozřejmě mluví x cizími jazyky a nemá problémy se vůbec s nikým domluvit, že jo.

Já jsem tam odvedla obrovský kus práce. Zpracovala jsem zprávu o Ukrajině, na které jsem dělala dva roky. A tato zpráva je vysoce hodnocena na mezinárodní úrovni a je to obrovský přínos pro českou diplomacii. Tento krok nevnímám jako nic jiného, než pomstu z vaší strany.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama