Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2017 14:49:00

Hejtmanka Stráská věnovala prezidentu Zemanovi rybářské náčiní

Hejtmanka Stráská věnovala prezidentu Zemanovi rybářské náčiní

Hejtmanka Stráská věnovala prezidentu Zemanovi rybářské náčiní. Hlava státu ji naopak obdarovala medem a houbami z Lánské obory.

 Dárek v podobě rybářského náčiní, konkrétně historický prut s původním navijákem a podběrák, coby symbol jednoho z tradičních odvětví na jihu Čech, předala hejtmanka Ivana Stráská prezidentu Miloši Zemanovi. Ten přijel v pondělí 12. června do Českých Budějovic na svou již čtvrtou oficiální návštěvu kraje.

Hlava státu naopak obdarovala Stráskou medem a houbami z Lánské obory a k tomu navíc přidala slivovici ze speciální prezidentské edice.

„Dárek je typický pro jižní Čechy, protože náš kraj je místem rybníků a domovinou Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan. Rybolov je fair play se starými pruty, nikoli s novými vymoženostmi. Proto jsme vám sehnali historický prut i s původním navijákem,“ uvedla hejtmanka. Prezident žertem opáčil, že díky tomuto daru už nyní plně chápe úsloví „Spolknul mu to i s navijákem“.

Něco málo pro známého milovníka statistik

Stráská si pro Zemana, jakožto známého milovníka čísel, připravila i malý přehled z jeho uplynulých tří návštěv. „O vás, pane prezidente, je všeobecně známo, že máte velice rád různé statistiky. Proto tu mám pro vás takové malé shrnutí. Během minulých tří let jste tu během vašich oficiálních pracovních návštěv strávil devět dní. Za tu dobu jste v našem regionu zavítal do dvou desítek měst a obcí a najezdil jste přitom zhruba 1,3 tisíce kilometrů, tedy podobnou vzdálenost, jaká je mezi Prahou a Stockholmem či Sofií. A zároveň jste se tu setkal i s tisícovkami nás Jihočechů,“ vypočítala hejtmanka.

Stráská přivítala letos prezidenta v roli hejtmanky na jihu Čech poprvé. Společně spolu do středy 14. června zavítají například do Kaplice, Vimperka, Hoštic u Volyně, Cehnic či Milevska.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama