Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2017 20:01:00

Vyhlášení výzvy Průmysl 4.0 je plánováno během září

Vyhlášení výzvy Průmysl 4.0 je plánováno během září

Ministr Jiří Havlíček vystoupil v Brně na Vysokém učení technickém k Iniciativě Průmysl 4.0 a jednal se zástupci jaderných firem z regionu.

 Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček se dnes v Brně na VUT zúčastnil konference k Iniciativě Průmysl 4.0, na které byli přítomni zástupci města Brna, Jihomoravského kraje, průmyslové sféry regionu a představitelé veřejných technických vysokých škol ČR. V rámci kulatého stolu se setkal se zástupci firem zabývajících se vývojem a výrobou pro jaderný průmysl z Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Hlavním tématem konference na Vysokém učení technickém v Brně, která se konala pod záštitou MPO, byly možnosti aktivního zapojení firem, institucí a zejména veřejných vysokých škol do konceptu Průmysl 4.0. Konference se zabývala materiálem Iniciativa Průmysl 4.0, na jehož zpracování se významnou měrou podílelo Ministerstvo průmyslu a obchodu a který vláda schválila v loňském roce.

„Velice oceňuji práci všech členů výboru Průmysl 4.0. Osobně bych chtěl poděkovat profesoru Vladimíru Maříkovi, který společně se svými kolegy aktivně uchopil problematiku Průmyslu 4.0 a pomohl ji dostat do vědomí odborné i laické veřejnosti,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

„Nyní je důležité zformulovat výstupy z dnešního semináře, které budou důležitým podkladem pro výzvu zaměřenou na technologie Průmyslu 4.0. Vyhlášení této výzvy je plánováno během září a je na ní vyčleněno půl miliardy korun,“ doplnil Jiří Havlíček.

Upozornil rovněž na to, že pro zavádění aktivit a prvků Průmyslu 4.0 do praxe jsou nejdůležitějším faktorem především lidé. „Brněnská VUT má moji plnou podporu v rozvoji Průmyslu 4.0., zejména v přípravě a výchově lidí, kteří jsou v celém procesu naprosto klíčoví,“ dodal ministr Havlíček.

Dalším bodem dnešního pracovního programu ministra Jiřího Havlíčka v Brně byla jeho účast na kulatém stole se zástupci firem jaderného průmyslu Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina. Zdůraznil důležitost výstavby nového jaderného zdroje pro budoucí bezpečnost a dostupnost české energetiky a upozornil na významnou roli a možnosti českých výrobců v tomto průmyslovém odvětví.

„Projekt nového jaderného zdroje je důležitý nejen z hlediska náhrady dožívajících elektráren, ale i z hlediska zajištění energetické soběstačnosti a bezpečnosti. Pokud chceme s projektem nového jaderného zdroje uspět, musíme zvládnout celý složitý proces přípravy projektu, samotnou výstavbu a následný provoz. Současně ale musíme udržet kompetence našeho průmyslu, aby se mohl tohoto projektu účastnit,“ uvedl v rámci kulatého stolu ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama