ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2011 16:29:00

Český voják v Afghánistánu těžce zraněn

Český voják v Afghánistánu těžce zraněn

Ve středu 6. července 2011 v dopoledních hodinách byl v afghánské provincii Wardak těžce zraněn příslušník 2. jednotky výcvikového a poradního týmu OMLT.

Při plnění úkolů na předsunuté základně COP SALAR došlo k napadení základny protivníkem. Při incidentu utrpěl těžké střelné poranění rotmistr A.W. (1979).

Vojákovi byla na místě okamžitě poskytnuta první pomoc. Následně byl transportován k dalšímu ošetření do nejbližšího zdravotnického zařízení na vojenskou základnu SHANK. Odtud bude zraněný voják, jakmile to jeho zdravotní stav dovolí, přepraven vrtulníkem do vojenské nemocnice na základně KAIA, kde působí český polní chirurgický tým, a následně do České republiky.


Rodina vojáka již byla vyrozuměna.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama