ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2017 0:04:00

Dotace částečně pomohou

Dotace částečně pomohou

Suché oblasti v naší republice se mohou těšit na druhou vlnu tzv. Dešťovky, kterou vyhlásilo ministerstvo životního prostředí.

 Mohou si tak o dotaci říci také lidé z obcí, kde není veřejný vodovod a kde byli vyzváni obecním úřadem k šetření s vodou. I to má však svoje pravidla. Šetření vodou muselo být nařízeno minimálně po dva roky od roku 2014 anebo v trvání čtvrt roku.

Česká republika tímto programem vyvíjí snahu zamezit plýtvání vodou a také omezit vliv sucha. Je snad jen trochu na škodu, že domy, které používají lidé k rekreaci, tuto dotaci nedostanou, i když právě některé vesnice díky rekreantům nejsou dnes zcela vylidněny. Někteří senioři totiž své byty ve městech uvolnili dětem a sami žijí na venkově. A tak i třeba dlouhodobý pobyt v tzv. rekreačních domcích by mohlo ministerstvo zohlednit.

O České republice se říká, že je střechou Evropy a všechna voda z ní odtéká. Pouze dešťová voda zůstává zachycena v krajině, a proto je třeba s ní začít hospodařit po vzoru našich předků. Představa, že vody bude vždy dost a je samozřejmostí, že nebude chybět, je velmi mylná. V některých obcích vysychají studny a ty, které jsou na pozemcích obce, by měly být také v péči obce, jako tomu bylo před pár lety. A ne je ponechat vlastnímu osudu. Znovu se na vesnice vracejí zahrádky a lidé začínají pěstovat vlastní zeleninu, brambory a vše, co jim usnadní domácí hospodaření, proto je potřeba udělat vše, aby nepocítili nedostatek vody.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM a kandidát pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Olomouckém kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama