RNDr. Radoslav Štědroň

  • SSPD-SP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2017 14:22:30

Nemyslete si, že OKD vyšumí

Nemyslete si, že OKD vyšumí

Dopis, který jsem poslal na Kancelář presidenta republiky

 

Kancelář presidenta České republiky

Hrad

Praha                                                                                                                     18. září. 2017

Informace pro presidenta republiky:

            Vyrušuji jenom proto, že při návštěvě presidenta zde na Krajském úřadu Moravskoslezského kraje sdělil poslouchajícím, přítomným (moje informace o tom je pouze zprostředkovaná z médií) to, že představitelé kraje, případně samozřejmě orgán nějaký kraje, se mohl přidat k trestním oznámením na bývalého či ještě současného majitele OKD. Prostě vyvinout nějakou iniciativu i odtud, z regionu, kterého se zločiny majitelů po privatizaci z roku 2004 nejvíce dotýkají. Plně souhlasím s presidentem v tomto bodu jeho vyjádření.

            Samozřejmě, tady na kraji, Ti alibisti nic neudělali (jeden z těch hetmanů dokonce seděl v dozorčí radě OKD – i tak může vypadat novodobá korupce) a neudělají, jenom slintat politicky budou.

Možná, že k analýzám stavu průběhu a vývoje celého případu (vážení, ten problém bude dokonán – až nebude v Česku ani tuna těžitelného černého uhlí - a toho data se nedožije možná ani můj vnuk) od onoho osudného září 2004, využijete tuto informaci, kterou Vám nikdo jiný z občanů České republiky sdělit nemůže.

V březnu 2005 jsem podal trestní oznámení na vládu České republiky ve věci doprivatizace zbytkového podílu, který byl ještě v této době ve vlastnictví státu. Po devíti letech jsem podal trestní oznámení na český stát ve věci nečinnosti krajského státního zastupitelství k tomuto mému podání z března 2005. Letos jsem pak na jaře podal stížnost Nejvyššímu státnímu zastupitelství v Brně na trvalou nečinnost KSZ v Ostravě, ve věci mého podání z března 2005. NSZ přikázalo řešení této mé stížnosti olomouckému státnímu zastupitelství. Odtud mi přišla informace, že podávají mou stížnost k vyřízení pražskému státnímu zastupitelství. Odtamtud zatím odpověď nedošla.

Nevím, jestli president ví, že zde nejde o nějakých pár miliard. Jde o stovky miliard korun. S těžbou na Frenštátě se bude jednat dnešním odhadem – ke dvěma biliónům korun. Česko pochopitelně není zatím připraveno na využívání zdrojů k výrobě elektřiny – pouze z nevyčerpatelných zdrojů. Proto v 21. století musí proběhnout  transformace energetiky na tyto zdroje – a to bez fosilních nepůjde. Podle Krajíčkova zákona je přirozeně uhlí surovinou vyčerpatelnou – neobnovitelnou, ale také nenahraditelnou.

Zfanatizovaná česká novinářská obec nechápe, že ceny uhlí budou vypadat jinak – zavřeli-li bychom doly i se zásobami v nich. Nahlas to nejsou schopni říci ani úředníčci Na Františku.

Má pomoc dr. Fialové, která vede soud na Praze 2 s bezvýznamnými úředníky, kteří plnili politické příkazy svých nadřízených, také není vyslyšena. Prodej železa na povrchu a desítek tisíc movitostí i nemovitostí v září 2004 znamenal také, že majitelé se dostali bezplatně (za uhlí, které je stále v majetku ČR, podle Horního zákona, nedostal stát ani korunu) ke koncesi těžby černého uhlí v Česku. To je ten největší zločin, který se stal. Navíc bez výběrového řízení. Byli jsme již 5 měsíců členy EU – ta přikazuje svým členům – pokud se prodává státní majetek či jeho část – vyhlásit na takovýto prodej výběrové řízení. Nebylo.

Podávat tedy trestní oznámení na jednoho ze zločinců, který si připravil či využil neošetřených cest české privatizace je důležité, avšak pouze řešící následky.

Příčinou všeho toho zla byla ona zločinná privatizace v září 2004 (a jistě i kroky vlád předešlých).

Evropská komise při šetření zdali byla privatizace OKD v pořádku – neměla informaci o tom, že na rozhodnutí české vlády ze září 2004 bylo podáno řádné trestní oznámení.

A bohužel na tento čin, jsem podal trestní oznámení právoplatně na příslušné státní zastupitelství, jenom já. Proto Vás s touto informací vyrušuju.

Protože žijeme v neprávním státě – vůbec nic to pochopitelně neznamená. Mafie si dělá, co chce.

Všechny dokumenty, které jsem zmiňoval, jsou na níže uvedených w-stránkách mé strany naskenovány a všem k disposici, další a ostatní jsou u mne k disposici.

Presidentovi přeji stálé zdraví

Radoslav Štědroň

předseda

Strana státu přímé demokracie – Strana práce

(www.stranaprace.cz)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama