Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2011 8:38:58

Extremismus nekončí za hranicemi České republiky

Extremismus nekončí za hranicemi České republiky

Mnohým se zdá, že Norsko je daleko. Jistě nás všechny zasáhl hrůzný čin, který se odehrál v Norsku, ale v duchu si říkáme, že my jsme jiní.

Naše děti nic takového potkat nemůže. Dvaatřicetiletý pravicový extremista Breivik se přiznal, že v pátek odpálil bombu ve vládní čtvrti v Oslu a poté postřílel nejméně 68 lidí na nedalekém ostrově Utöya, především účastníků tábora mladých. I u nás najdeme extremisty, jejichž názory napovídají, že fandí tomuto hrůznému činu. Na webu whitemedia.cz poděkovala extremistická skupina lidí Breivikovi a může se tak záhy přihodit, že tento čin zopakují kdekoli na světě. A proto bych chtěl vyzvat, aby docházelo k přísnějším kontrolám prodeje zbraní na černém trhu a především se naše státní orgány začaly zabývat už jen malými náznaky názorů, které mohou zapříčinit smrt člověka. Propagace různých hnutí směřujících k potlačování práv a svobod člověka a projev sympatií k takovýmto hnutí se i v České republice na internetu a prostřednictvím různých letáků vyskytuje stále častěji. Mám za to, že náš právní řád umožňuje dostatečně zabránit šíření těchto zvrácených názorů a česká vláda by se měla začít zabývat tím, jak tomu nejen zabránit, ale především předcházet. Breivik zmařil nejméně 76 životů, šlo bezprostředně o největší krveprolití v Norsku od 2. světové války. Reálná hrozba, že tyto činy mohou pokračovat kdekoli na světě mne děsí.

 Miloslava Vostrá
 Poslankyně PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama