Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2017 16:24:42

Vedení sociální demokracie jako zombie

Vedení sociální demokracie jako zombie

Kritika neochoty vedení sociální demokracie rezignovat po volební katastrofě.

Plánem na sjezd sociální demokracie až v dubnu 2018 prokazuje její vedení, že nepochopilo hloubku odpovědnosti za volební porážku. Jeho snaha zůstat až do sjezdu ve funkcích připomíná snahu pražského vedoucího tajemníka Komunistické strany Československa Miroslava Štěpána zůstat v pozici po událostech 17. listopadu. Chovancův dopis, který vyzývá k jednotě strany, je obdobný jako výzvy komunistického vedení ke klidu a jednotě při hroucení normalizačního režimu. Nic nepochopili a ničemu se nepoučili. Jak smutně aktuální je kritika normalizačního rozkladu Miloše Zemana v článku Prognostika a přestavba (Technický magazín, srpen 1989).

Rezignace vedení po totální porážce ve volbách je přirozenou a symbolickou demokratickou reakcí. Jiří Paroubek rezignoval na předsedu strany po oznámení výsledku voleb v roce 2010, kdy volební zisk 22% hlasů byl považován za neúspěch. Dnes je takový výsledek snem.

Současné vedení ztratilo ve straně autoritu. Dohody, které uzavře, nejsou závazné pro nové vedení. Pro důvěryhodnost sociální demokracie je nutné, aby co nejdříve bylo zvoleno vedení nové. Volební katastrofou v říjnu 2017 vedení sociální demokracie politicky zemřelo a jeho snaha o přežívání z něho dělá politické zombie.

Pád sociální demokracie

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama