Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2017 14:07:44

Laciná kritika nedostatek vlastních nápadů nenahradí

Laciná kritika nedostatek vlastních nápadů nenahradí

Kopání do poražených nebo odcházejících je snadné, ale nedůstojné. Daleko těžší bude splnit alespoň něco ze slibů, jež jsme dali svým voličům, aby nás bylo proč ještě v příštích volbách volit.

 

Ač se rozhodně nehlásím do tábora příznivců Bohuslava Sobotky, přesto se mně nelíbí povrchní odsouzení jeho vlády ze strany nového předsedy TOP Pospíšila. Inu, nové koště dobře mete a tak se pan Pospíšil zřejmě snaží na začátku svého mandátu upozornit na sebe tímto nepříliš hodnověrným způsobem.

Pravdou je, že žádná revoluce se v době sociálně demokratické vlády nekonala, ale možná, že právě to je pro běžného občana, k němuž se hlásím, její největší devízou. Zažili jsme období hospodářského růstu, které zajistilo, že většina občanů si minimálně nepohoršila, a to včetně důchodců, a řada si možná alespoň trošku polepšila. Proti minulým obdobím došlo k poklesu nezaměstnanosti, což opět celá řada dříve nezaměstnaných lidí a jejich blízkých vzala s povděkem.

Za pochvalu stojí úsilí ministra financí Babiše, který se snažil být co nejlepším hospodářem a dále stát nezadlužovat. Jsem rád, že v panu Havlíčkovi na naší židenické radnici má důstojného žáka. Ve srovnání s vládami minulými se podařilo korigovat státní deficit na přijatelnou mez.

Vláda byla silně pro-evropská, neupadla do žádných pokušení zpochybňovat naše členství v Evropské unii a i při tomto postoji dokázala docela dobře řešit problém migrace, který se nám tak z větší části zatím vyhýbá.

Nového rámce se dostává oblasti výzkumu a vývoje. Jestli bude nová metodika hodnocení fungovat nebo ne, to je otázka budoucnosti, pravdou ovšem je, že také podpora výzkumu vzrostla, že se podařilo vytvořit grantový systém srovnatelný s jinými zeměmi v Evropě a že se i zlepšily podmínky pro zapojení české vědy do evropského výzkumu.

Vzpomenu-li si na předcházející vládu Petra Nečase a její trapný konec, pak nejsem přesvědčen, že by tato vláda byla horší, spíše naopak.

Kritický pohled je zajisté zapotřebí, neboť z chyb se vždy můžeme nejlépe poučit. Žmoulat si však tyto chyby z prstu a házet zbytečný stín pochybností na odcházející ministry považuji za nedůstojné.

Doporučuji raději přicházet s vlastními nápady a inovacemi, které zlepší život občanů naší země. Předseda vítězného Hnutí ANO se několikrát vyjádřil, že je dobrým nápadům nakloněn, tak se snažme raději hledat cestu k plnění vlastních představ než ke zbytečné a často nedůstojné kritice těch před námi. Rychle přijde doba, kdy nás volič bude hodnotit ne za to, jak kritičtí jsme byli ke svým předchůdcům, ale za to, co jsme sami dokázali udělat. Pokud sleduji hloubku našich příkopů, pak to nevidím moc růžově. Ale třeba se nám oči zase otevřou a začneme vice myslet na občana než na vlastní zájmy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama