Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2011 18:48:00

Dárek dětem: Ešusy od ministra školství

Dárek dětem: Ešusy od ministra školství

Ministr školství Dobeš uvařil pracovníkům ve školství, maminkám i jejich dětem podivný prázdninový guláš.

Naposledy vysvětlil květnatými slovy, kde vezme na svůj slib přidat 4 miliardy na platy učitelů. A dnes říká, komu platy sníží, bez ohledu na to, zda školy budou plnit svou úlohu, vzdělávání dětí.

Je to hezké, že si chce vytřískat peníze od ministra financí v rámci bitvy o rozpočet na příští rok. Nemusí si ale necelý měsíc před zahájením školního roku brát za rukojmí děti, jejich rodiče, studenty, pracovníky škol, kuchařky, školníky a pomocný personál. Ničí všem prázdniny, aby vytvořil tlak na Miroslava Kalouska. Chvilku už v politice pan ministr je, tak si mohl spočítat, že je to zcela marné. Na peníze, které prakticky nejsou, nedosáhne, místo toho bude muset shánět nové uklízečky, kuchařky a školníky, což bude velmi prodělečný podnik. Maminky po zahájení školního roku nakoupí svým ratolestem vedle sešitů a učebnic také ešusy, a budou jim dávat oběd s sebou. Škola pak dokoupí do každé třídy plynový sporák a k němu postaví nového pracovníka, aby děti hlídal. Co jiného ředitelům škol také zbude, když tu máme ministra, který slíbí všechno všem a potom neplní vůbec nic.

Školské odbory by se měly sjednotit a dát tak najevo, že bez svých kolegů, školníků, kuchařek, uklízeček a dalšího personálu prostě ty naše malé pěkné školičky nebudou fungovat. Možná než koupě ešusů a doplnění plynových či elektrických sporáků by bylo dobré, pane ministře, zapřemýšlet, že základem úspěchu každého státu je vzdělání jeho dětí a to se dá realizovat pouze za předpokladu klidné práce, kterou pomáhá učitelům vytvářet právě tento pomocný personál.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama