Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2017 8:36:00

Vedení Prahy zavírá oči před realitou

Vedení Prahy zavírá oči před realitou

Ani po 12 dnech od zřícení trojské lávky nevyvodilo vedení magistrátu personální důsledky. ODS to považuje za nepřijatelné a vyzývá radní, aby odvolali předsedu představenstva TSK. Právě městská akciovka odpovídá za správu a údržbu pražských mostů.

„Je chyba, že vedení Prahy zavírá oči před realitou. Odpovědnost za zřícení lávky musí nést vedení TSK, která mělo lávku ve správě. Proto vyzýváme radní k urychlenému odvolání šéfa TSK Smolky. Jeho místo je zapotřebí obsadit kompetentním odborníkem, který si vezme opravu klíčových pražských mostů za svůj hlavní úkol,“ říká předsedkyně pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija.

ODS současně požaduje, aby radní předložili zastupitelstvu do konce března 2018 koncepci rekonstrukce pražských mostů svěřených do správy Technické správy komunikací hl. m. Prahy. Součástí materiálu má být vyčíslení finančních nákladů a časový harmonogram rekonstrukčních prací.

"Chceme zabránit dalším možným tragédiím a získat jistotu, že pražské mosty budou funkční. Praha musí mít jasný plán investic do jejich rekonstrukce a ODS je připravena takový plán podpořit. Je to věc, kterou současné vedení Prahy nedokázalo za tři roky připravit. Doufám, že využije poslední příležitost to udělat," vysvětluje požadavky ODS Alexandra Udženija.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama