Bc. Martin Matuštík

Člen redakční a informační komise MČ Brno-jih
  • STAN
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2018 22:40:30

10 bodů, proč nežijeme v normálním světě

10 bodů, proč nežijeme v normálním světě

Nechtěl jsem se dívat na včerejší prezidentskou prasárnu (pardon, debatu) a nechtěl jsem už k volbám nic psát. Nakonec jsem však neodolal a zde je 10 bodů, které mě na ní zarazily nejvíce.

1, to, čeho jsme byli včera svědky (témata vybraná pro Zemana, aby se mohl Drahoš maximálně bránit, řvoucí publikum, skákání do řeči, útoky na Drahoše ("co ty brejle, vem si je domů,") a moderátor ala namalovanej panák neschopný zákroku vedl k tomu, že Eman mluvil většinu času. Atmosféře chybělo už jen to, aby někdo skočil na pódium a dal Drahošovi facku!

2, slušnost dostává na prdel z podstaty. Zacpete si nos a jdete do stoky Barrandov podpořit svého kandidáta, ale za určité hranice prostě nejste schopní jít. Drahošův tábor fans nikdy nebude skákat Zemanovi do řeči, pokřikovat na něj "Co to zdraví nulo, ožralej alkoholiku" ... Bohužel chování chátry utváří mediální obraz u nerozhodnutých (mluvil Zeman a nikdo mu do řeči neskákal) a zvyšuje tlak na kandidáta pod takovou palbou.

3, Prezident LŽeman. Tolika lží se nedopouští ani Okamura, Trump a Kim čong un dohromady. Jak se máš v klubu bránit zbraní, když Tě do něj se zbraní ochranka nepustí? Podíl domácností s internetem si taky vycucal z prstu. Háže jednu lež za druhou, práší se mu od huby, ale Vám je to jedno. No Nově, kde ani neměl oponenta, se z 32 výroků na pravdu zmohl 11x !!! Vynikající vzor pro Vaše děti.

4, Retardované publikum. Prezident nemá vliv na proces přijímání eura, prezident nemá vliv na proces přerozdělení uprchlíků. Přesto jsou to doprčic dvě témata, na kterých pro Vás volby stojí a padají :) Protože to nevíte a proč by Vám to prezident vysvětlil, čím méně informovaný volič, tím snadnější manipulace. Ne opravdu není zmanipulovaný někdo, kdo čerpá ověřené informace z nejkvalitnějších českých i zahraničních médií, jste to Vy, co si posíláte každou blbost, kterou někdo vytvořil bez ohledu na skutečnost.

5, Zeman proti nelegální migraci, Drahoš proti nelegální migraci.
Zeman nechá vyvěsit na hradě vlajku evropské unie, je pro euro, ale eurohujerem je pro Vás Drahoš.
To už není demence, to už je slepota. Zajděte si s šedým zákalem prosím.

6. Vadí mi jak se krade! Tak proč doprdele tolerujete Mynáře a Nejedlýho? Klausovi jsme se smáli za sebranku, která popírala evoluci a globální oteplování, ale tihle hoši podnikají na úkor státu, Mynář nedokáže vysvětlit, kde vzal majetek. Proč Vám to najednou nevadí?

7, Izolace. To sladké slůvko, které se nám tolik hodí v zimě na baráku, už není příliš in a cool v mezinárodní politice. Přesně tam nás ale Eman zatáhl. Proč už se s ním nikdo kromě Číny, Ruska a Kyrgyzstánu nebaví? Kde dělá tu ekonomickou diplomacii? Kde pomáhá českým firmám a českému státu? Objížděním krajů a vykládáním sto let starých vtipů, chcete-li bonmotů? Tím nám v zahraničí opravdu, ale opravdu nepomáhá.

8, Umíte si představit situaci, že Babiš přinese demisi a Zeman na něj míří hůlkou? Tam máš mikrofon, nastav si to, dej mi tu demisi, vláda pokračuje, premiéra už mám vybranýho za Tebe. Já taky ne. Podstata je v tom, že prezident není desetiletej harant, kterej si na hřišti může vybrat, komu pokope bábovičky a komu pomůže s krádeží lízátek. Prezident má doprdele přistupovat ke všem stejně a ne si bez ohledu na většinu v parlamentu jmenovat vlastní vládu s rudým bolševickým rusNOKEM.

9, Pořád mluvíte o těch slabších, kterými se cítíte být. Nic proti tomu. Kolikrát se Vás tedy Zeman zastal? S jakými iniciativami za vládou přišel, aby pomohl slabším, chudším, nemocným? Jmenujte mi, budu moc rád. Kolikrát si přijmul na hradě děti z Klokánků, o kterých tak rád mluví nebo jiné potřebné, jako to dělá Kiska na sousedním Slovensku? S tím nesouvisející, ale ve Vašich hlavách jo - kdy Zeman pracoval manuálně? Zeman je bytostný intelektuál, který o prostém životě neví nic a který se dokonce štítí prostých. Proto nejezdí do dětských domovů, ale do koncernů typu philip morris podpořit tabákový průmysl, do soukromého tryskáče PPF, na nic nepřinášející žranice na Krymu místo pohřbu jiných státníků.

10, Nejhorší je, že tenhle seznam by mohl pokračovat pořád dál. Mohl bych psát celý den, proč je Zeman lhář a podvodník, proč stojí na špatných hodnotách a dělá špatnou nebo žádnou politiku, proč je mstivý a ztělesňuje to nejhorší z naší národní povahy... Ale nikdo by to nedočetl :)

Abych skončil pozitivně. Jsem rád, že zase po pěti letech se můžu rozhlédnout kolem sebe a orientovat se podle Vás. Moje rodina, mí přátelé, kolegové a známí. Všichni jste pracovití, hloubaví a skromní lidé. Nelžete, nekradete, jste přísní k sobě a shovívaví k ostatním. Čím více toho víte, tím tiššeji sedíte v koutku a necháváte promlouvat ostatní.

Kdybych stokrát nevěděl koho volit, stačí se rozhlédnout. Drahoše v mém okolí volí lidé, kteří podnikají, vytvářejí pracovní místa, starají se o své okolí, posouvají nás ostatní dopředu.

Možná namítnete no a co, máňa sedí doma a taky může mít pravdu! Jistě může. Ale přemýšlení ve spirále vede ke stále větším extrémům v tom kterém směru. Když se máte blbě a proto blbě volíte, budete se mít stále hůř. "Chci víc peněz od státu" znamená, že stát vám je dá, ale zbyde mu méně na budování infrastruktury, rozvoj podnikání a vzdělání a v důsledku toho vybere méně na daních. Situace se takto zhorší každý rok, až stát vyhlásí bankrot a nevyplatí již vůbec nic. Navíc nebude mít podmínky pro znovunastartování.

Když naopak pro jednou zvednete hlavu a řeknete si, zkusím věřit Kubovi, dočkáte se přesně opačné spirály. Méně peněz na spotřebu a více do investic vede ke světlejším zítřkům. Další rok vybereme více a časem si můžeme rozdělovat z většího koláče.

Tenhle paradox se projevuje i v prezidentské volbě. Volíte cestu zpět. Člověka, který sem spadl ze 70. let. S takovým se ale nikdy nedostaneme vpřed a když, půjdeme tam přesně tím jeho tempem, cestou se zastavíme, abychom pozuráželi Peroutku, prodali nějaké firmy Číňanům, vymysleli nejdražší nekampaň ze všech kandidátů a do budoucnosti nedojdeme nikdy.

Zkuste se PROSÍM zamyslet. Není chybou přiznat si chybu. Chybou je setrvávat na své pozici a jako beran meldovat stále ty stejné nesmysly, popírat realitu, opakovat chyby a čekat, že se něco zlepší.

Nezlepší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama