JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2018 10:28:45

Je výsledek volby prezidenta již znám?

Je výsledek volby prezidenta již znám?

Z toho co slyším v posledních hodinách v médiích, nabývám dojmu, že se nás různí „nezávislí“ komentátoři a politologové snaží připravit na předem připravovaný výsledek přímé volby prezidenta republiky. Je-li tomu tak, musíme si položit otázku, k čemu

Již dnes odpoledne začnou tolik mediálně sledované a snad nejvíce emočně vyhrocené volby v novodobé historii České republiky. Zítra po 14 hodině začne sčítání hlasů a někdy kolem 17 hodiny již budeme vědět, kdo bude naším prezidentem na dalších 5 let. Bude to svérázný a pražskou kavárnou tolik kritizovaný Miloš Zeman nebo uhlazený a nečitelný Jiří Drahoš? Miloš Zeman v prvním kole zvítězil ve všech krajích, ale prohrál v Praze. V krajích, zejména na vesnicích a malých městech, si Miloš Zeman podle průzkumů drží náskok, ale rozhodnout má Praha, kde se sčítá pomaleji a tak je předem známo, jaký náskok je třeba dohnat. Pokud by nerozhodla Praha, jsou údajně připraveny zálohy v podobě dopočítání hlasů ze zahraničí. Těsně v závěru tak může nastat stav, že současný prezident Miloš Zeman bude vítězit o pár tisíc hlasů, ale nakonec o několik tisíc či možná jen stovek prohraje. O budoucím prezidentovi a možná i další budoucnosti země tak podle všeho rozhodnou ti, kteří tu ani nebydlí. Osobně mám vůči současnému prezidentovi mnoho výhrad a opakovaně jsem ho i kritizoval. Pokud si však mám vybrat ze dvou kandidátů, budu raději volit na nohy nemocného kuřáka, někdy hulváta, ale také vlastence, který se nebojí nahlas říkat svoje názory, které nejsou vždy většinové. Ať vyhraje ten z kandidátů, který získá větší důvěru, ale ať jsou volby férové. Chci, abychom o budoucnosti naši země rozhodovali my sami a ne někdo u počítače či v zahraničí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama