MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2018 17:49:00

K posilování prestiže ČR využíváme různé formy diplomacie

K posilování prestiže ČR využíváme různé formy diplomacie

Ministr Martin Stropnický jednal s novým generálním ředitelem Českých center

 Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický se 7. února 2018 v Černínském paláci setkal s nově jmenovaným generálním ředitelem Českých center Ondřejem Černým. V rámci schůzky hovořili zejména o budoucím směřování Českých center a jejich spolupráci s MZV.

Šéf české diplomacie na úvod schůzky pogratuloval Ondřeji Černému ke jmenování do nové funkce, které se ujal 1. února 2018, a zdůraznil význam Českých center jako jednoho z aktivních nástrojů české zahraniční politiky. „K posilování prestiže a dobrého jména ČR ve světě využíváme různé formy diplomacie, nejen tradiční politickou a ekonomickou, ale také veřejnou a kulturní,“ připomněl ministr Martin Stropnický. Zároveň ocenil každodenní práci všech, kteří v loňském roce přispěli ke konání více než 2 300 akcí pořádaných Českými centry.

Generální ředitel Českých center Ondřej Černý doplnil, že v letošním roce se Česká centra ve velké míře zaměří na posilování dobrého jména ČR prostřednictvím projektů k oslavám výročí naší země, ke které přispěje rozsáhlá série akcí spoluorganizovaná Českými centry a MZV. Zároveň ujistil ministra Stropnického o tom, že i nadále bude zahraniční síť Českých center aktivní posilou zastupitelských úřadů ČR v oblasti veřejné diplomacie ve 22 zemích, ve kterých působí.

U příležitosti tohoto setkání podepsali oba zástupci také Dohodu o podmínkách poskytování vzájemné součinnosti, která detailněji upravuje spolupráci mezi Ministerstvem zahraničních věcí, respektive zastupitelskými úřady ČR, a kancelářemi Českých center v zahraničí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama