Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2018 14:46:00

Dopravní obslužnost Boskovicka i Blanenska patří k nejhorším

Dopravní obslužnost Boskovicka i Blanenska patří k nejhorším

15. února 2018 předá senátorka Vítková Milanu Štěchovi podpisové archy Petice na podporu přípravy a realizace dálnice D43 (Brno – Moravská Třebová) a Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Petici podepsalo více než 16 tisíc lidí.

Signatáři petice chtějí urychlit výstavbu dálnice z Brna do Moravské Třebové a upozorňují na problémy, které přináší nedostatečné propojení těchto měst. "Pod petici se podepsalo k dnešnímu dni 16 542 občanů okresu Blansko, ale i města Brna a dalších obcí nejen Jihomoravského kraje a kraje Pardubického,"  uvedla senátorka Jaromíra Vítková a dodala: "V srpnu 2016 jsme založili petiční výbor pro Petici na podporu přípravy a realizaci dálnice D43 (Brno – Moravská Třebová) a Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Tato petice vznikla nejen na podporu dlouhodobých iniciativ samospráv našeho regionu. Důležitá byla i zjištění z návštěv podnikatelů Blanenska a Boskovicka, kteří stejně jako samosprávy obcí vnímají absenci dálnice jako omezení rozvoje jejich podnikání a celého regionu."

Absence D43 je zásadním dopravním problémem nejen okresu Blansko, ale s ohledem na propojení s dálnicí D35 se jedná o problém nadregionální. Výstavba se připravuje už desítky let. "Dálnice chybí obyvatelům, podnikatelům i turistům. Stávající silnice I/43 je nebezpečná, ohrožuje životní prostředí obcí a omezuje rozvoj území okresu Blansko. Na stávající silnici I/43 přibývá dopravních nehod, často spojených se smrtelnými úrazy. V současné době i zástupci Ministerstva dopravy připouští, že dopravní obslužnost Boskovicka i Blanenska je nedostatečná a co se přípravy podkladů pro realizaci dopravních staveb týká, patří v rámci ČR k nejhorším," uvádí senátorka Jaromíra Vítková.

Petici předá senátorka J. Vítková předsedovi Senátu M. Štěchovi a předsedovi Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Z. Papouškovi v Přijímacím salonku Valdštejnského paláce.

Termín: čtvrtek 15. 2. 2018, zahájení 10 minut po začátku polední přestávky schůze Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama