ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2018 4:33:00

Cyklobus na lince č. 147 opět startuje, přeprava kol je zdarma

Cyklobus na lince č. 147 opět startuje, přeprava kol je zdarma

Od soboty 24. března 2018 začne opět jezdit v pražských ulicích oblíbený cyklobus. Na lince č. 147 bude přepravovat jízdní kola na speciálním nosiči na zadní části autobusů Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

Cyklisté s jízdními koly budou moci do cyklobusů nastupovat a vystupovat na vybraných zastávkách. DPP počítá s provozem cyklobusů až do konce října.

DPP pokračuje v provozu cyklobusů na lince č. 147 už třetím rokem. Přeprava kol bude možná ve směru z centra. Cyklisté budou moci naložit kolo v zastávkách Dejvická a V Podbabě, vyložit je mohou v zastávkách Internacionální a Výhledy.

„Cyklobusy pomáhají cyklistům překonat obtížné stoupání do Suchdola. Věřím, že zájem cyklistů o využití cyklobusů dál poroste, rád zdůrazňuji, že přeprava kol je zdarma,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

V pracovních dnech budou jezdit cyklobusy na každém druhém spoji linky č. 147 přibližně do 23:30. O víkendech přepraví cyklobusy cestující na všech spojích přibližně do 20:30. Spoje pro cyklisty jsou v jízdním řádu označeny piktogramem jízdního kola.

Cyklobusy jsou vybavené nosičem na šest jízdních kol na zadní části vozu. Cestující s kolem dá řidiči znamení zdvihnutím ruky, jízdní kolo si naloží sám (za dohledu řidiče) a oznámí řidiči zastávku výstupu. Řidič následně jízdní kolo uzamkne a předá cestujícímu visačku s číslem držáku. Při výstupu se cestující prokáže visačkou s číslem držáku, řidič kolo odemkne a cestující si ho samostatně vyloží.

Přepravovat lze pouze běžná kola, nikoliv kola s pomocným elektrickým nebo spalovacím pohonem, jednokola (tzv. monokola), dvoukola a koloběžky, které by nebylo možné na nosič bezpečně upevnit. Z jízdních kol musí být před naložením sejmuta všechna doplňková vybavení (světlomety, brašny, láhve apod.). Přeprava kol je zdarma.

Více informací naleznete také ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama