PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2011 11:41:57

Nemocnice nesmí být kriminál ani Václavák

Nemocnice nesmí být kriminál ani Václavák

Na dnešním zasedání Grémia Svazu pacientů ČR byly kromě jiného projednány dvě zásadní oblasti – projednávané návrhy ministerstva zdravotnictví a situace pacientů po předpokládaném přijetí tzv. reformních zdravotnických návrhů.

Zásadní pozice Svazu pacientů ČR je, že pacient musí mít stejné podmínky související s léčbou, ať je hospitalizován kdekoliv v ČR. I k tomu bude směřovat diskuze, kterou Svaz pacientů tímto jednáním zahájil o formulaci práv a povinností pacientů v české legislativě.

Grémium Svazu pacientů odmítá obcházení ústavního práva občanů na lékařskou péči, za které považuje současný návrh ministerstva zdravotnictví v oblasti standardů.

Svaz pacientů také odmítá ponechat na rozhodnutí více či méně osvícených ředitelů nemocnic, zda nemocnici pro návštěvy uzavřou nebo z nemocnice bude Václavák. Kontakt pacientů se svými blízkými je součástí terapie zvláště u závažných onemocnění. Na druhou stranu je nutné zajistit potřebný klid ostatním pacientům i zdravotníkům na léčbu. Nezanedbatelným a stále narůstajícím významem je pro pacienty také požadavek jejich bezpečnosti.

Vedení Svazu pacientů ČR v této oblasti považuje za optimální otevřené návštěvní hodiny na pokojích pacientů v odpoledních hodinách nejdéle do 19 hodin.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama