PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2018 21:06:01

Stanovisko ANS k vyhoštění ruských diplomatů.

Stanovisko ANS k vyhoštění ruských diplomatů.

Řešení kauzy ruských diplomatů ze strany našich vrcholných politiků není v souladu s českými národními zájmy. Tímto krokem jsme světu předvedli v plné nahotě, že nechceme být samostatný světový hráč.

Celá kauza ohledně ničím nepodloženého obvinění Ruska z útoku na bývalého agenta Skripala s dcerou je naprosto absurdní a nelogická.

Ukazuje se, že jako záminka k rozpoutání 3. sv. války útokem NATO na Rusko to nestačilo. Zpackaná provokace tedy byla využita k další provokaci na poli diplomatickém - ke koordinované akci jednotlivých členských zemí EU k vypovídání ruských diplomatů.

Koordinace však nevychází, mnohé země to rozumně odmítly, neboť je zřejmé, o co jde. Nikoliv ale ČR, čeští vládní a parlamentní politici veřejně předvádí, že patří k nejhorlivější přisluhovačům EU.

Hned po říjnových volbách bylo zřejmé, že není žádný důvod k jásotu z jejich výsledku, právě naopak. Nyní se to postupně jen potvrzuje. Hlasování našich voličů v říjnových volbách bylo tedy příčinou a teď se setkáváme s následkem. Řešení kauzy ruských diplomatů ze strany našich vrcholných politiků není v souladu s českými národními zájmy. Tímto krokem jsme světu předvedli v plné nahotě, že nechceme být samostatný světový hráč.

Rakouský premiér Kurz jasně prohlásil, že Rakousko chce být mostem pro jednání mezi Západem a Ruskem. Bývalý premiér Fico prohlásil, že SR nikoho nevypoví, protože Rusko je strategický partner Slovenska. Oba naši sousedé jasně prosazují vlastní národní zájmy. Stejně tak učinily následující evropské země: Slovinsko, Belgie, Bulharsko, Kypr, Řecko, Maďarsko, Irsko, Lucembursko, Malta, Portugalsko.  

Někteří naši představitelé však chtějí být jen slouhy Západu. Proč do toho tahají ale nás ostatní? Tyto jejich kroky nelze hodnotit jinak než jako pokus o paralyzování činnosti našeho zastupitelského úřadu v Rusku. K dovršení všeho ještě přitom obviňují našeho prezidenta z velezrady! 


Vladimíra Vítová 

Jaroslav Tichý


www.aliancens.cz 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama