Občanská demokratická aliance

  • ODA
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2018 10:23:10

Konec karenční lhůty podle Babišovy vlády? Experiment bez domyšlených dopadů

Konec karenční lhůty podle Babišovy vlády? Experiment bez domyšlených dopadů

V Občanské demokratické alianci nejsme příliš naklonění návrhu řešení, které představila vláda Andreje Babiše a sice že by zaměstnavatelé platili 1.-11. den nemoci místo současných 4.-14. den nemoci.

V Občanské demokratické alianci nejsme příliš naklonění návrhu řešení, které představila vláda Andreje Babiše a sice že by zaměstnavatelé platili 1.-11. den nemoci místo současných 4.-14. den nemoci.

Vzhledem k tomu, že u krátkodobé nemocnosti jsou nejčastější absence v délce 4–5 dnů, znamenalo by to výrazný nárůst finanční zátěže zaměstnavatelů.

Domníváme se rovněž, že tento způsob řešení povede k nárůstu absencí a bohužel i ke zneužívání této možnosti k absencím, jejichž příčinou ve skutečnosti nebude nemoc. Zároveň si uvědomujeme, že řešení, kdy by zaměstnancům vyplácel náhradu stát, by vedlo k podobným důsledkům. De facto je to pouhé přetahování o povinnost platit, a ne řešení skutečného problému.

A nemáme-li řešení, nechoďme do experimentů, jejichž důsledky neznáme. V takové situaci je nejlepší zachovat stávající stav a hledat dlouhodobé řešení.

Zdeněk Somr

Místopředseda Občanské demokratické aliance

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama