Občanská demokratická aliance

  • ODA
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2018 12:28:25

ODA: Nepolitikařte, nebuďte pasivní, VLÁDNĚTE!!!

ODA: Nepolitikařte, nebuďte pasivní, VLÁDNĚTE!!!

Poslanci hnutí ANO opakovaně říkají, že jejich jediným kandidátem na premiéra je Andrej Babiš. Váhu tomuto postoji dává 1,5 milionu voličů, kteří jej volili. Další parlamentní strany v roli premiéra Andreje Babiše odmítají kvůli trestnímu stíhání v k

 

ČSSD jako potencionální partner nedokázala vyjednat pro koalici s Andrejem Babišem takové podmínky, aby si troufla předstoupit před svou členskou základnu a nechat si vládní angažmá schválit.

Jak z toho ven?

Bojí se Andrej Babiš toho, že když nebude řídit vládu a mít pod kontrolou ministerstvo vnitra, skončí před soudem a možná i ve vězení? Bojí se ČSSD, že když bude ministerstvo vnitra řídit Babišův člověk, spustí se kolotoč obvinění na jejich komunální politiky a strana definitivně zanikne pod tíhou těchto kauz? Bojí se další parlamentní strany Babiše jako predátora, který pojídá své koaliční partnery?

Pokud ano, je řešení na prezidentovi republiky. On musí rozhodnout, jak vleklá bude vládní krize. Určitě si je si vědom, že současné demonstrace proti Babišovi mohou přerůst v hnutí, které nebude nakloněno ani jemu, ani Babišovi.

Všichni čekají, jaké řešení zkušený politický matador nabídne. A čas se krátí.

Občanská demokratická aliance (jako neparlamentní strana) nemůže příběh dnešních dnů příliš ovlivnit. Nicméně si myslíme, že vyvolávat společenský neklid a dívat se na to, jak lidé demonstrují na náměstích není dobrou vizitkou pro nikoho ze zainteresovaných. Politikaření ani pasivita politiků nikdy nic dobrého nepřinesly. Povinností politika je respektovat zadání voličů a nacházet možnosti, jak ho naplnit. A ačkoliv si možná spousta lidí myslí, že je lhostejné, zda nám vládne vláda s důvěrou, nebo bez důvěry, blížíme se do bodu, kdy bude paralyzováno prakticky vše. Vláda a poslanecká sněmovna se začnou blokovat a občan se půjde na náměstí ptát „PROČ“?

Vyzýváme všechny parlamentní, neextremistické strany: Nedopusťte, aby se politika vrátila na náměstí. Nepolitikařte, nebuďte pasivní, VLÁDNĚTE!!!  

Zdeněk Somr

místopředseda ODA

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama