Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2018 12:58:11

Znakem vyspělosti civilizace je zachovat mír

Znakem vyspělosti civilizace je zachovat mír

Použití chemických zbraní je odsouzeníhodné, ale dnešní útok na Sýrii za údajné použití chemických zbraní bez důkazů a pod vlivem emocí je selhání diplomacie nejvýše postavených politiků.

Prezident Donald Trump by se měl řídit zlatým pravidlem dvakrát měř a jednou řež, jelikož jednání pod vlivem emocí, je selhání nejvyššího státníka a ohrozil tím bezpečnost celého světa. Potřebuje snad USA válku, jelikož je ekonomicky na dně nebo se z politiky vytratila diplomacie? Zaútočit bez rezoluce RB OSN na Sýrii, když nemá důkazy, že prezident Bašár Asad skutečně chemické zbraně použil je Trumpovo velké selhání a ohrozil tak životy nás všech. Vzpomeňme na Saddáma Husajna a bombardování Iráku, kde se nikdy žádné zbraně hromadného ničení nenašly. Praktiky oko za oko a zub za zub se používali ve středověku a ne v civilizovaném světě, proto podpora některých našich politiků společné akce USA, GB a FR v Sýrii je selhání diplomacie.

Až nám budou nad hlavou lítat rakety a budeme se opravdu bát o život, tak můžeme poděkovat právě těmto lidem, kteří se cítí být vyšetřovateli i soudci v jedné osobě bez důkazů. Kdyby byly v ohrožení jejich rodiny, tak by předpokládám mluvili jinak. Souhlasí také voliči těchto politiků s agresí bez důkazů a řádného vyšetřování? Pokud jsou tady politici a strany, kteří hlásají lásku a humanitu, jak mohou schvalovat válkou. Tyto zmanipulované strany EU neschopné racionálního pohledu na věc, bez špetky zdravého rozumu a kritiky nezajímá, že jediný kdo na to doplatí jsou nevinní lidé. Na jedné straně chtějí pomáhat uprchlíkům ze zemí zasažených válkou, na straně druhé válku schvalují a přivádějí do utrpení a bídy další lidé. Ten kdo chce pomáhat nemůže schvalovat válku, takový člověk je falešný humanista a populista.

Pokud Bašár Asad skutečně použil chemické zbraně, měly by být předloženy řádné důkazy a měl by jít před mezinárodní soud. Znakem vyspělosti civilizace je zachovat na světě mír, ne bombardovat a ničit, takto se chovali barbaři.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama