Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2018 10:43:28

Trump dává za pravdu Kimovi

Trump dává za pravdu Kimovi

Spojené státy raketovým útokem na Sýrii 14. 4. 2018 daly za pravdu Severní Koreji. Severní Korea buduje arzenál atomových zbraní z důvodu, že jen vlastnictví atomových zbraní ochrání stát před americkým útokem.

USA nikdy nezaútočily na Severní Koreu ani jinou zemi vlastnící jaderné zbraně. Naopak útočily na státy, které atomové zbraně neměly. Došlo k bombardování Srbů v Bosně 1995, Jugoslávie 1999 či k druhé válce v Perském zálivu 2003. Šlo o útoky bez souhlasu Rady bezpečnosti Organizace spojených národů a tedy v rozporu s mezinárodním právem. Většinou jsou útoky zdůvodněny zprávami o užití zakázaných zbraní jednou stranou konfliktu. Tyto zprávy se často ukázaly jako zkreslené s tím, že jedna strana konfliktu chtěla vyvolat americký útok vůči svému konkurentu. V případě druhé války v Perském zálivu byly tyto zprávy lživé a vymyšlené útočníky.

K útoku na Sýrii došlo den před tím, než se v moravských a českých kostelích 15. 4. 2018 konala sbírka pro oběti občanské války v Sýrii. Někdo do Sýrie posílá rakety a jiný charitativní pomoc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama