Občanská demokratická aliance

  • ODA
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2018 9:49:10

Somr (ODA): 16. dubna se Česká republika stala členem Evropské unie

Somr (ODA): 16. dubna se Česká republika stala členem Evropské unie

16. dubna 2003 byla v Aténách za účasti prezidenta Václava Klause a premiéra Vladimíra Špidly podepsána smlouva o přistoupení ČR do Evropské unie.

Česká republika se tak stala součástí velikého evropského prostoru s volným pohybem kapitálu, zboží, služeb a osob. To je pro malou, exportně orientovanou ekonomiku zásadní přínos.

Za dobu našeho členství v EU však nenašly evropské státy odvahu postavit do svého čela výrazného lídra. Je skutečně byrokratizace a centralizace v míře, kterou v rámci EU zažíváme, tím, co potřebujeme? Nebo spíš chybí silná osobnost, která bruselským úředníkům jasně řekne: NE byrokracii, která členským zemím nic nepřináší! NE komerčním dotacím, které deformují trh! NE zbytečným regulacím!

Vážíme si volného pohybu osob a jsme si vědomi, že musíme evropské hranice také bránit. Vážíme si svobody podnikání a nesmíme si nechat aktivitu našich lidí zničit byrokraty.

Tak je potřeba Evropu měnit. A to můžeme dokázat pouze jako členská země unie. Jinak o svobody přijdeme a nic nezískáme. Proto ODA odmítá nápady na vystoupení z EU.

Zdeněk Somr

místopředseda ODA

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama