Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2018 19:53:00

Bude Babiš podporovat vznik Evropského měnového fondu, nebo ne?

Bude Babiš podporovat vznik Evropského měnového fondu, nebo ne?

Projev na 14. schůzi Senátu dne 25. 4. 2018 k návrhu Aleny Schillerové k nařízení Rady o zřízení Evropského měnového fondu.

Pane předsedající, paní ministryně, nejprve se přiznám, že chovám velkou nedůvěru ke vzniku takovýchto institucí. Já je vnímám jako instituce, které mají pomáhat nezodpovědným a činit tak z prostředků těch zodpovědných. Stejně tak jsem nepodporoval jiné fiskální pakty a podobně. V době, kdy tady byl před několika schůzemi pan premiér Babiš, tak jsem se ho přímo zeptal, zda bude podporovat vznik Evropského měnového fondu.

Ze stena jsem si nalezl tuto jeho odpověď na mou otázku, která zněla. Evropský měnový fond z mého pohledu je nesmysl. Stejně jako ministr financí pro euro. My jsme tam proti, držíme tu linku. Takže já bych se chtěl zeptat, jestli došlo k nějakému zásadnímu obratu v postoji pana premiéra, nebo jak si toto vysvětlit. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama