Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2018 19:55:53

Směšný Dienstbier

Směšný Dienstbier

Sociální demokracie rozhoduje, zda vládnout s Andrejem Babišem. Jsou argumenty pro i proti. Rozhodování doprovází směšnost některých sociálně demokratických politiků, kteří dříve seděli ve vládě s Babišem, a nyní před společnou vládou varují.

Příkladem pokrytecké směšnosti je Jiří Dienstbier, jenž byl původně protežován Davidem Rathem a který byl podporovatelem koalice s hnutím ANO v Sobotkově vládě. Jako ministr bez portfeje - tedy ministr bez rezortu - seděl v této vládě s Andrejem Babišem 2014-16. Ministři bez portfeje jsou ve vládě zbyteční a zatěžují svým platem výdaje státu. Proto je premiéři, kteří myslí na úspornost svého vládnutí, do vlád nechtějí. V případě Dienstbiera se mu Bohuslav Sobotka za státní peníze odvděčil za vnitrostranickou podporu v krizi po Sobotkově volebním neúspěchu 2013. Takové jednání hodnotím jako politickou korupci.

Když měl Dienstbier vládní koryto, koalici s Babišem podporoval. Když mu není nabízeno koryto, je proti Babišovi. Zřejmě si myslí, že lidé uvěří, že když byl Dienstbier s Babišem ve vládě, šlo o jiného Babiše, asi nějakého lidskoprávního Babiše. Ale jde o stejného Babiše. Tato politika je nedůvěryhodná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama