JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2018 9:12:53

Evropa spěje k bodu varu

Evropa spěje k bodu varu

Se stále větším znepokojením sleduji vývoj v Evropě. Pro mě tradiční hodnoty jako je vlastenectví, národní hrdost, ale třeba i rodina, přátelství, schopnost komunikovat a naslouchat se vytrácejí. Jsou nahrazovány něčím sebedestrukčním.

Když ve Francii proběhla v roce 2015 řada teroristických útoků s několika stovkami nevinných obětí reagovali na to evropští politici tím, že se chytli za ruce a veřejně demonstrovali svoji jednotu a odhodlání vytrvat. Ano, vytrvat ve své debilní vítačské, multikulturní představě velké Evropy, kde mají své místo nejen Evropané, ale všichni, kdo se rozhodli zde žít. Bohužel jen žít a nikoli pracovat a vytvářet hodnoty pro další rozvoj. Já jsem tehdy očekával jejich sjednocení v odhodlání bojovat a likvidovat teroristy včetně veškerého podhoubí pro jejich činnost. Kladl jsem si také otázky, jak je možné, že z každého toho útoku máme desítky amatérských videí, ale nenašel se ani jeden statečný muž, který by se jim se zbraní v ruce postavil. Zjištění, že západní politici se svých občanů tak bojí, že je nechali odzbrojit a v některých takových zemích už u sebe nemůžete mít ani kapesní nůž, přišlo poději. A to když se ti samí západní politici rozhodli odzbrojit i zbytek Evropy, včetně České republiky. Nesmyslná zbraňová směrnice EU, jejíž implementaci do našeho právního řádu se nyní snažíme čelit je toho jasným důkazem. Jsem rád, že u této věci existuje velmi široká shoda napříč politickým spektrem. Když v loňském roce bylo v legislativním prodlení Ministerstvo vnitra přišla zákonodárná inciativa poslanců v podobě návrhu novely ústavního zákona o bezpečnosti ČR. Byl jsem jedním z předkladatelů. Poslaneckou sněmovnou návrh prošel celkem hladce, ale zamítnut byl v Senátu, který se tak ukázal jako skutečná brzda národních zájmů. Jedním z argumentů proti návrhu bylo i to, že jsme dobrovolnou součástí EU a musíme proto ctít jejich vůli a že české právo nemůže být v této oblasti nadřazeno právu unijnímu. To ovšem nekoresponduje s nynějším vyjádřením francouzského ministerstva zahraničí, které vydalo rozhodný nesouhlas s vyjádřeními prezidenta Trumpa o pařížských útocích z  listopadu 2015, kdy mimo jiné uvedlo: „Každá země svobodně rozhoduje o svých zákonech o nošení střelných zbraní, stejně jako v jiných oblastech. Francie je hrdá na to, že je zemí, kde je pořizování a nošení střelných zbraní přísně regulováno.” Ano, Francie může být hrdou zemí, ale proč tatáž Francie brání být hrdou zemí i České republice, která nejlépe sama dobře ví, jak chce mít upravenu problematiku držení a nošení střelných zbraní. Zde připomínám, že Česká republika je šestou nejbezpečnější zemí na světě. Francie je až o několik desítek pod námi a přesto nám určuje co je při nás dobré. Pro mě nepřijatelné.

S bezpečností úzce souvisí i obranyschopnost. V jak nebojeschopném stavu je Armáda ČR, a že by nebyla schopna ubránit ani nejmenší, tedy Karlovarský kraj, jsem se již několikrát vyjádřil. Nyní to potvrzuje i bývalý náčelník generálního štábu gen. Josef Bečvář. Otázkou však je, co proti tomu ve své funkci pan generál udělal a nenese i on svoji míru odpovědnosti za tento stav? Obdobně na tom jsou i jinde v Evropě. Německá ministryně obrany nedávno uvedla, že Bundeswehr je z velké části nebojeschopná armáda. A proč jednotlivé vlády unie dopustily? No protože uvěřily, že nás ochrání naše členství v NATO, jehož hlavní armádou jsou USA. Ty však v klidu vyčkaly 20 let a teď když vidí, že Evropa je na kolenou řekly: zaplať!!! A neříkají si o málo. Podle odhadů jde o dalších cca 630 mld. dolarů ročně. V době vyčkávání však USA nelenily a v rámci tzv. barevných revolucí, i s přispěním nebo tichým souhlasem nás v Evropě, svrhly několik režimů od severní Afriky přes Blízký a Střední Východ až po Ukrajinu. To přimělo dát se do pohybu miliony běženců a dnes se jich v Evropě odhaduje již na 20 milionů. A rázem Evropa neví co platit dříve, zda štědré sociální dávky migrantům a stále lačnější neziskovky nebo výdaje na vlastní obranu. U politiků zatím vítězí projekt multikulturalismu, ale národní nespokojenost bublá a pomalu přechází do varu. Mediální prostor zatím ovládají ti, kteří si umí strkat cizí předměty do análního otvoru, blábolí nesmysly o multikulturalismu, jednotné Evropa pod ochranou NATO a jsou schopni vyhrožovat a urážet legitimně zvoleného prezidenta Miloše Zemana a každého, kdo má jiný názor než oni. Jak dlouho a co sílící nespokojenost přinese lze jen těžko odhadovat. Tedy odhadovat to lze, ale nechci na to raději ani myslet, natož to napsat.     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama