Zbyněk Klíč

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2011 16:56:27

Mladí konzervativci hostí setkání evropských studentů

Mladí konzervativci hostí setkání evropských studentů

Setkání se uskuteční ve dnech 13.-17. září 2011 v Praze. Vystoupí na něm ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová nebo bývalá náměstkyně ministra životního prostředí Rút Bízková.

Ve dnech 13. – 17. září 2011 hostí Mladí konzervativci v Praze setkání 80 pravicových studentů pod názvem „Dvě dekády demokracie a udržitelný vývoj ve střední a východní Evropě“. Setkání svým jménem zaštítili 1. místopředseda Senátu MUDr. Přemysl Sobotka, primátor Prahy doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc. a ministr životního prostředí Mgr. Tomáš Chalupa, jehož ministerstvo dalo také akci podporu, stejně jako ČEPS, a.s., Rada Evropy a Nadace Konrada Adenauera.

„ Je pro nás ctí, že setkání členů Evropských demokratických studentů (EDS), jedné z největších a nestarších mládežnických organizací v Evropě, můžeme uspořádat právě v Praze,“ uvedl předseda Mladých konzervativců Jiří Fremr, který spolu s předsedou EDS Jurajem Antalem a ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou studenty v úterý večer přivítají v Hotelu Ambassador.

Pětidenní setkání je věnováno rozvoji demokracie v regionu střední a východní Evropy, udržitelnému rozvoji a energetice. Tomu odpovídá i skladba hostů, kteří na akci vystoupí a mezi nimiž jsou například ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, bývalá náměstkyně ministra životního prostředí Rút Bízková , Jiří Hřebík z Ministerstva průmyslu a obchodu a další. Na studenty během setkání čeká také simulované zasedání Evropského parlamentu nebo pracovní skupiny o lidských právech, evropských politikách a vzdělávání.

Mladí konzervativci na poli EDS zaznamenali nedávno jiný úspěch, když na jejich červencovém zasedání byl místopředsedou organizace zvolen zahraniční tajemník MK Martin Halada. „Cílem setkání EDS v Praze je prohloubit spolupráci evropských a v našem případě speciálně středo- a východoevropských mládežnických organizací a propagovat jméno České republiky v cizině,“ uvedl Martin Halada.

EDS je středopravicovou mládežnickou organizací, reprezentující 43 mládežnických sdružení z 36 evropských zemí a sdružující více než jeden a půl milionu studentů. Mladí konzervativci jsou pravicovou mládežnickou organizací v ČR, existující od roku 1991.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama