doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2018 13:08:52

Spojenectví, nebo podvodné spolčení darebáků?

Spojenectví, nebo podvodné spolčení darebáků?

Česká republika a čeští občané jsou v NATO považováni nikoli za rovnocenné partnery, ale za bezvýznamnou lokajskou zemi s hloupými, servilními politiky

Česká republika a čeští občané jsou v NATO považováni nikoli za rovnocenné partnery, ale za bezvýznamnou lokajskou zemi s hloupými, servilními politiky vždy ochotnými k podpoře imperiální politiky Spojených států, Velké Británie, Francie a Německa.

Jak jinak si vysvětlit, že Spojené státy, Velká Británie, Francie, případně Německo, otevřeně porušují Chartu OSN a podnikají pod nejrůznějšími záminkami agrese vůči jiným zemím a vyžadují a dostávají k tomu servilní podporu vlád České republiky?

Když Spojené státy a Velká Británie zaútočily na Irák a okupovaly jej, použily lživou záminku, že Irák má zbraně hromadného ničení. Ty zbraně se tam nenašly a agrese, okupace a následné konflikty si vyžádaly statisíce obětí na životech. Česká republika, její vláda včetně sociálních demokratů, ten zločin proti mezinárodnímu právu podporovala.

Když Spojené státy, Francie a Velká Británie zaútočily proti Libyi, vláda České republiky opět držela basu, přestože šlo o překročení mandátu OSN, a tedy opět o agresivní jednání charakterizované jako zločin proti mezinárodnímu právu.

Dnes česká vláda nijak nevystupuje proti tomu, že Spojené státy dodávkami zbraní, podporou islamistů a dokonce i protiprávní přímou vojenskou přítomností svých vojáků útočí proti Sýrii.

Všechny ty zločiny proti mezinárodnímu právu, kterých se dopustili naši »spojenci«, členové Severoatlantického paktu, měly za následek rozvrat Iráku, Libye a Sýrie, statisíce mrtvých a následně i masový příliv uprchlíků do okolních zemí a do Evropy.

Česká a vláda a český parlament nikdy nepožádaly Spojené státy, Británii a další pachatele, aby s agresivní politikou, která má za následek statisíce mrtvých a desítky milionů uprchlíků, skončily.

Je proto namístě se ptát, je Severoatlantická aliance skutečně obranné společenství rovnoprávných partnerů, nebo je to jen spolčení darebáků, kteří se vzájemně podporují v agresích, okupacích a vydírání jiných, suverénních zemí.

V době, kdy Spojené státy lhaly, že v Iráku jsou a vyvíjejí se zbraně hromadného ničení, někdejší ministr obrany za ČSSD J. Tvrdík sehrál v Poslanecké sněmovně podvodné divadlo, když přesvědčoval, že útok na Irák je nutný a že jej má Česká republika podpořit. Ti, kdo tehdy varovali před porušováním Charty OSN a mezinárodního práva, byli skandalizováni, jejich hlasy byly zamlčovány a zpochybňovány.

Ta podvodná hra pokračuje dodnes. Když si nyní prezident republiky dovolil přiznat, že Armáda České republiky testuje bojové látky typu »novičok«, stal se terčem podlých útoků mnoha médií, ale zejména útoků celé řady politiků počínaje předsedy ODS a TOP 09. Pravda podle těchto médií a politiků neměla být přiznána, protože to prý pomáhá Rusku a škodí našim údajným spojencům.

Troufám si tvrdit, že morálka předsedy ODS a TOP 09 a dalších, kteří by rádi zavřeli prezidentovi republiky ústa, je darebáckou morálkou spolupachatelů toho, co Spojené státy, Velká Británie a další naši údajní spojenci už dlouho, bez ohledu na mezinárodní právo, provádějí. Je to darebácká morálka, pro kterou pravda a skutečné hodnoty práva a cti nic neznamenají. Důležitější je pro ně, aby naši agresivní spojenci a protektoři byli spokojeni, aby byli podpořeni ve všem, co dělají. To je ale cesta k dalším a dalším konfliktům.

Je to zločinná, agresivní politika, která plodí masové utrpení a nyní přivádí do Evropy miliony uprchlíků z oblastí válečných konfliktů. A jak ukazuje situace občanské války na Ukrajině, může tato politika přivést válku i do Evropy. Je nutné tuto zločinnou politiku pojmenovat a klást jí odpor.


publikováno v deníku Haló noviny dne 12. května 2018












Options : History : Feedback : DonateClose
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama