Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2018 16:02:03

EET se neplátci DPH nevyhnou, svůj podíl na tom má ČSSD

EET se neplátci DPH nevyhnou, svůj podíl na tom má ČSSD

Sněmovna po rozsáhlé debatě zamítla návrh na zrušení EET pro neplátce DPH, tedy podnikatele s obratem pod milion korun, který Piráti spolupředkládali.

Sněmovna dnes po rozsáhlé debatě zamítla návrh na zrušení EET pro neplátce DPH, tedy podnikatele s obratem pod milion korun, který Piráti spolupředkládali. Poté, co ho ČSSD v prvním čtení podpořila, teď otočila a spolu s ANO a KSČM návrh zamítla. Svoje rozhodnutí opírají o vládní návrh, který přitom ale toto ustanovení vůbec neobsahuje.

EET pro neplátce DPH považuji skutečně za nesmyslné. Pokud zohledníme běžnou marži, jedná se o měsíční příjem asi 25 000 Kč, to vážně nejsou peníze, ze kterých se dají dělat velké daňové úniky a za tu byrokracii to podle mě nestojí. Všech 22 pirátských poslanců hlasovalo pro zrušení EET pro malé podnikatele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama