Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2018 17:27:46

Zdravotnictví si zaslouží zkušeného ministra, ne loutku

Zdravotnictví si zaslouží zkušeného ministra, ne loutku

Formování druhé Babišovy vlády se pomalu blíží ke konci. Legitimní vládu již potřebujeme jako sůl!

Kandidáti na jednotlivé ministry nebudou, doufejme, pokračovat v často neuvážených rozhodnutích a personálních čistkách, ale začnou skutečně „makat“ a konečně na sto procent řídit jednotlivé rezorty. Naší toleranci nedostane nový premiér jen tak!

KSČM se velice zajímá, kdo bude vést jednotlivé rezorty. Nechceme žádné loutky, nechceme nezkušené ministry bez praxe a znalostí, či „kladeče věnců“, kteří se starají pouze o své PR. A rozhodně nepodpoříme vládu, ve které by se některý z ministrů ocitl ve střetu zájmů. Na rozdíl od jiných stran a hnutí jsme si totiž vědomi slibů, které jsme dali voličům, a závazků vůči občanům.

Jednou z priorit KSČM je zdravotnictví. Nezvyšování spoluúčasti pacientů a zákaz privatizace zdravotnických zařízení, to jsou základní podmínky naší případné tolerance. Dalšími našimi prioritami je odměňování zdravotníků, vytvoření páteřní sítě nemocnic a dostupnost kvalitní zdravotní péče. Osobně si myslím, že tento důležitý rezort musí řídit člověk, který má bohaté zkušenosti, není ve střetu zájmů a jeho cílem nejsou pouze účelové personální změny, ale především efektivní chod úřadu. Současný ministr V. Adam v tomto ohledu ani jednu z našich podmínek nesplňuje. Nikdy neřídil žádnou podobnou instituci a coby manažer má nulové zkušenosti. Navíc „kauzy“ kolem některých jeho blízkých spolupracovníků nelze přehlížet. O personálních problémech ministerstva a přímo řízených organizací ani nemluvím. Očekávali jsme proto od pana premiéra a také od budoucího koaličního partnera ČSSD, že nám předloží vhodnějšího nezávislého a profesionálnějšího kandidáta, který bude zárukou stabilního českého zdravotnictví, bude sloužit občanům, a ne lobbyistickým zájmům různých „hráčů“.  Je smutnou realitou, že někteří již nyní mají díky panu ministrovi své zástupce v orgánech zdravotních pojišťoven. Zdravotnictví nesmí být byznys a musí sloužit pacientům. I proto rozhodně nehodláme dále ustupovat... .

Věřím však jako věčná optimistka, že již v červenci budeme mít vládu s důvěrou.

Mgr. Soňa Marková
stínová ministryně zdravotnictví za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama