Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2018 7:47:04

Investice pro Štěpnice v Uherském Hradišti

Investice pro Štěpnice v Uherském Hradišti

Pokud se plánují investice, pak by se mělo přihlížet k potřebám občanů. Proto je třeba investovat efektivně a s rozmyslem. A zejména využít finanční možnosti, které máme.

 

Investice pro Štěpnice

Sídliště ve Štěpnicích bylo a stále je investičně opomíjeno. Přes naši dlouhodobou snahu se sice připravují studie, ale řešení problémů nikde. Z našeho pohledu je důležitá nejen výsadba nové zeleně či budování nových hřišť, ale zejména dořešení nedostatku parkovacích ploch a veřejných služeb. Budova č.p.1156 je ve špatném technickém stavu, tak jako její okolí. Proto je důležité začít s její celkovou rekonstrukcí, která by měla zahrnovat rozšíření veřejných služeb pro občany. Již z důvodu zvyšování počtu obyvatel v Nových Štěpnicích. V rámci rekonstrukce s přístavbou bytových jednotek počítáme s úpravou okolí budovy a s vytvořením „náměstíčka“ k oddychu a k zábavě obyvatel Štěpnic a blízkého okolí.

Nedílnou součástí je rozšíření parkovacích míst a oprava dnes již nevyhovujícího parkoviště.

S naší podporou se začíná rekonstruovat sportovní areál u ZŠ Za Alejí. Navrhujeme vytvoření komunitního centra pro rodiny s dětmi a pro klub seniorů. Chceme zlepšit kulturu cestování MHD zvýšením počtu autobusových zastávek a větší frekvencí spojů. Prosadíme zvýhodněné jízdné pro občany města. V případě bytové výstavby v areálu nemocnice zajistíme dopravní spojení s obchvatem města, prosadíme zvýšenou kapacitu MŠ, jeslí a dětských skupin. 

Samozřejmostí jsou požadavky na zajištění dostupných veřejných služeb a bydlení pro mladá manželství a seniory. Zasadíme se o vybudování kamenného hospice a o rozšíření terénních sociálních služeb. Štěpnice musejí zůstat oázou klidu a zeleně se zajištěním bezpečnosti občanů. Chceme podporovat aktivity spolků a občanů k sounáležitosti a ke zlepšení života ve městě. Aktivní politikou chceme dosáhnout stavu, aby naše město bylo atraktivní pro mladé rodiny s dětmi a aby občané požívali výhod z toho, že jsou obyvateli Uherského Hradiště.

Ing. Antonín Seďa

předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama