Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2018 13:50:00

Valachová by se měla omluvit

Valachová by se měla omluvit

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 29. června 2018 k návrhu zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.

Děkuji, pane místopředsedo. Kdyby - vaším prostřednictvím - byla fér paní poslankyně Valachová, tak by se učitelům v mateřských školkách omluvila.

Protože jedním dechem se tady vymlouvá nebo argumentuje tím, že tady můj kolega Klaus něco řekl, přestože názory odborníků byly jiné. Tak přesně, v případě těch mateřských školek a těch dvouletých dětí, Svaz měst a obcí, odborné skupiny v rámci pedagogických poraden, psychologové, psychiatři, dětští psychologové ... ti všichni kritizovali návrh paní bývalé ministryně Valachové.

Takže na jednu stranu tady vyzývá k tomu, aby byl kolega Klaus fér, ale není fér sama. Já bych tady naopak očekávala, že se paní ministryně Valachová všem nám omluví, omluví se i vám z vládní koalice, tehdejší vládní koalice, kteří jste byli vázáni koaliční smlouvou pro tento nesmysl hlasovat.

Kolegyně a kolegové, dneska máme jedinečnou možnost to změnit, vrátit znova tu situaci před účinnost a platnost tohoto zákona a napravit škody po paní bývalé ministryni Valachové. Učiňme tak. Chtěla bych jen říct, že to nejsou pouze dětské skupiny, jsou to i jesle. Praha 2 provozuje jesle několik desítek let, dokonce stavíme jesle nové.

Takže, paní kolegyně Valachová, prostřednictvím pana místopředsedy, neblamujte se, do práv starostů, do práv samospráv, aby jako zřizovatelé si určili potřeby podle toho, co v té obci mají a podle toho se chovali. Myslím si, že to lidé vždycky v rámci komunálních voleb oceňují, a proto (Předsedající Pikal: Čas, paní poslankyně.) jsou voleni starostové, kteří se snaží vyhovět všem skupinám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama