ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2018 5:36:00

Rada schválila realizaci Drážní promenády

Rada schválila realizaci Drážní promenády

Pražští radní včera schválili zahájení přípravy realizace Drážní promenády, tedy nové promenády, která bude na místě bývalé železniční trati od Strašnic a Hostivaře až k Vršovickému nádraží.

 Primární trasa povede ulicí Dolíneckou. Oznámil to náměstek primátorky a radní pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

„V okolních zemích se jedná o běžnou věc, u nás jsme se s podobným oživením bývalé železniční trati příliš nesetkali. Vzhledem k charakteru bývalé železnice nejsou nutné velké stavební úpravy, jde hlavně o pokládku různých povrchů podle účelu komunikace. Dneškem se může rozjet projektová příprava a začít stavební řízení a hledání zhotovitele. Pokud vše půjde podle plánu, realizace by měla začít v roce 2021. Promenáda začíná na hranici Strašnic a Hostivaře a je bez stavebních úprav vedena ulicí Dolínecká. Stavební úpravy začínají na hranici pozemku se Správou železniční dopravní cesty. Konec stavby je ve Vršovicích na úrovni Vršovického nádraží. Promenáda bude využívána chodci, bruslaři i cyklisty,“ uvedl Petr Dolínek.

Odhad celkových investičních nákladů je 200 milionů korun, přičemž akce bude připravena tak, aby mohla být na základě požadavku odboru rozvoje a financování dopravy Magistrátu hl. m. Prahy hrazena ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Praha bude preferovat výkup pozemků tak, aby celá Drážní promenáda byla v jejím vlastnictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama