Markéta Kabourková

V roce 2018 kandiduji do Senátu - volební obvod č.74 Karviná
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2018 19:50:33

A není to systémová chyba?

A není to systémová chyba?

V krátké době se ve vládě již podruhé mění ministr. V obou případech se jednalo o kopírování v diplomových pracích.

 A tak se mi do hlavy opět vloudila myšlenka, o které jsem již psala. Nejde o selhání systému? Vyjádření vysokých škol, které říkají, že nebyl software, tedy nemohly nic kontrolovat nahrává tomu, že vysoké školy mohou ztrácet svůj kredit. Nový software v tuto chvíli umí rozpoznat práce vytvořené v omezeném počtu jazyků. Je tedy možné, že se v budoucnu dočkáme situace, kdy budou odhaleny další práce, které byly přeloženy z jazyků, které software v tuto chvíli nerozpozná? Budeme za pár let měnit další ministry a úředníky? 

Myslím, že by mělo nastoupit systémové řešení, které by školám vrátilo jejich kredit. Rozhodujícím faktorem by měla být kvalita studentů a nikoli jejich počet, jak je tomu v tuto chvíli. Je logické, že s rostoucím počtem studentů, dochází k poklesu jejich úrovně. Je zřejmé, že pokud (například) na pedagoga připadá třicet studentů místo tří, musí svůj čas spravedlivě rozdělit mezi ně. Tímto se čas věnovaný jednomu studentovi krátí a přímo úměrně tak klesá výsledek studia.   Pedagogovi pak opravdu nezbývá nic jiného než si přečíst finální práci a věřit, že student celou práci poctivě napsal. Věřím ale, že pár dotazů by jasně prokázalo, zda student práci psal sám a nebo používal Drahošovu technickou chybu alias kopírování.

Nenastal čas na vyvolání diskuse o změně vysokoškolského systému u nás?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama