Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2018 20:26:00

Zrušení povinnosti vytvářet kapacity pro dvouleté děti uleví školkám i obcím

Zrušení povinnosti vytvářet kapacity pro dvouleté děti uleví školkám i obcím

Senát dnes schválil novelu školského zákona, kterou předložila ODS. Novela ruší povinnost vytvářet kapacity mateřských škol pro přijímání dvouletých dětí.

 Návrh vychází z programu občanských demokratů a ulehčí především obcím a mateřským školám, uvedl místopředseda občanskodemokratických senátorů Jiří Oberfalzer.

„Zrušení povinného vytváření kapacity pro přijímání dvouletých dětí do mateřských škol jsme představili v centrálním programu do komunálních voleb. Jsem proto velice rád, že se nám ho podařilo prosadit. Takové opatření by přineslo problémy nejen školkám, ale hlavně obcím, které by musely skokově zvyšovat kapacitu mateřských škol, která je už nyní na mnoha místech nedostačující. Přijetí tohoto zákona uleví školkám i obcím,“ uvedl místopředseda senátorského klubu Jiří Oberfalzer a dodává: „Tam, kde to kapacity a připravenost mateřských škol umožní, budou občané samozřejmě moci dávat dvouleté děti do školek i nadále. Vláda by ale měla hledat cesty, jak péči o dvouleté děti zlepšit. Například pomocí příspěvků na zřízení dětských skupin.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama