Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2018 4:33:00

Horka ovlivňují stav vody

Horka ovlivňují stav vody

Voda se stává velkým problémem. Zásoby spodních vod klesají.

 Horko a sucho způsobuje znečištění povrchových vod, ve kterých se množí různé organické látky a nastává situace, kdy je těžké z takovéto vody realizovat vodu pitnou, a odborníci varují, že se kvalita vody dostává na limitní hranici.

Jsou však i další segmenty, které vodu poškozují. Například hnojiva, které přívalové deště splachují, a ty se tak dostanou až do nádrží. Vody je málo a takovéto „živiny“ prospívají vodnímu květu. Řasy a sinice, případně pesticidy, jsou pro zpracovatele vody problém. U spodních vod, kam se pesticidy dostávají, je v některých oblastech tato situace alarmující.

Podzemní vody tvoří zhruba 47 % pro výrobu pitné vody. Odborníci navrhují různá řešení. Například tzv. šedou vodu, to je vyčištěná odpadní voda. Jde o to, že vodu například z koupelny lze použít ke splachování WC. Budoucnost pro velké aglomerace je i v recyklaci vody.

Voda se stala strategickou surovinou. Proto je nutné věnovat hospodaření s vodou maximální pozornost. Kvalitu pitné vody hygienici i zpracovatelé pečlivě hlídají. Přesto je však třeba přírodě pomoci. Jinak totiž může dojít k nenávratnému poškození vodních zdrojů, což by bylo pro nás pro všechny katastrofa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama